Hópehelynyomdázás szívószállal


Nehézség: Idő:

Tegnap keresgéltem itthon, mivel festhetnénk hópelyheket, mert még mindig “hó-lázban” égünk. Ekkor jutott eszembe a szívószál. Nem is kell más hozzá, színes (vagy fekete) papír, szívószál, fehér festék meg egy tálka, amibe a festéket tettem és abba mártogatták a szívószálat. Nagyon egyszerű, de jó móka. ;)

További ötleteimet gyerekeknek itt találod.

Ha tetszik, csatlakozz a Facebook oldalamon is, hogy mindig értesülj a legújabb ötletekről!

Horgolt Mikulás Kinder-tojás belső tartójából


Nehézség: Idő:

Korábban húsvétra horgoltam hasonlót, most már elég nagy mindkét gyerek, hogy Mikulásra is kapjanak ilyen “édességet” rejtő apróságot. ;) Nálunk aszalt gyümölcsöt fog rejteni. Mikulásig még elkészítheti, aki rendelkezik némi tudással horgolás terén… Azért szeretem ezt a technikát, mert imádják a gyerekek és a tojás belseje újrahasznosítható némi maradék fonal segítségével.


Tovább olvasom.

Postaládás játék


Nehézség: Idő:


Nemrég ismerkedtünk a postás bácsival, majd sikerül megfigyelnünk, ahogy az utcánkban szinte minden postaládába bedobja a levelet, sőt, volt ahova be is csengetett és személyesen adta át. Lányom elkezdte azt játszani, hogy ő a postás. Kaptam az alkalmon és gyorsan készítettem nekik a kéznél lévő papírdobozunkból egy postaládát. Mindössze egy nyílást kellett bele vágni, a két gyereknek így is maga lett a tökély. Nem is kellett festegetni (meg még nem is akartam, mert annyira még nem tudnak vigyázni, féltem, hogy a festéktől ne legyen bajuk.) Régebbi rajzaikat dobták bele. A nagyobb már megpróbálta össze is hajtani az A4-es papírokat. Jó kis szem-kéz koordinációfejlesztő 2 év körül. Még azt is megfigyelhették, hogy az összehajtott papír az egyik irányba fér csak bele. ;) Ezzel majd két órán át elvoltak, úgy hogy közben persze mindig újra ki kellett borítani, majd visszarakosgatták. Egyszer én voltam a címzett, minden levelet el kellett olvasnom, 2,5 évesem meg elmagyarázta, hogy mire mit rajzolt. Mire apa hazaért, ő is üríthette ki a postaládát. Nagy örömére számla nem volt benne, de ő is megtudhatta, miket írt neki a két gyerek. :)
Később továbbgondoljuk, nekünk most ennyi is elég volt…

Ha tetszik, csatlakozz a Facebook oldalamon is, hogy mindig értesülj a legújabb ötletekről!

Mézeskalácsok…


Nehézség: Idő:

Ezeket a mézeskalácsokat még tavaly készítettem karácsonyra. Lefotóztam, de a közzétételre már nem került sor, időhiány miatt. Most betettem a galériába a karácsonyi mézesek közé. Ott még kedvetekre nézelődhettek, meríthettek ötleteket a hétvégi karácsonyi hajrára. :)
Még több mézeskalács: itt!

Ha tetszik, csatlakozz a Facebook oldalamon is, hogy mindig értesülj a legújabb ötletekről!

Mikulás bébijáték


Nehézség: Idő:

Szintén tavaly december 6-ra varrtam lányomnak ez a Mikulást, amit nézegethetett, püffölhetett az adventi időszak alatt. Van a sapkája hátulján egy szatén szalag, amivel felakasztottam a forgójára, ami az ágya felett volt. Nagyon szerette. :) Maga a figura pamutvászonból készült, a szemei és az orra csak a varrógéppel lett kidolgozva, így nem tudta leszedni, esetleg lerágni róla.

A többi baba-mama témájú cikkemet megnézheted itt!

További téli ötletekkel – köztük adventi, karácsonyi témákkal – itt ismerkedhetsz meg.

Ha tetszik, csatlakozz a Facebook oldalamon is, hogy mindig értesülj a legújabb ötletekről!

Bébicipők Mikulásra


Nehézség: Idő:

Tavaly Mikulásra kapta a lányom ezt a pár cipőt. Ebbe hozta a Mikulás az ajándékokat, bár nem mind fért bele. ;) Az egyetlen problémám az volt vele, hogy fogott a piros fonal, így kicsit befogta a fehéret mosásnál, pedig hideg vízben, kézzel mostam…de sebaj, a babának így is jól állt. :)


Tovább olvasom.

Ajándékkísérők a Mikulás csomaghoz


Nehézség: Idő:

Kedves Olvasóim!
Már most megkapjátok tőlem a Mikulás ajándékotokat, ami nem más, mint négy darab kinyomtatható ajándékkísérő cédula. Azért nem aznap “adom oda”, hogy még fel tudjátok használni ezt az ötletet is addig. Ehhez már hozzá sem kell nyúlnotok, mindössze kinyomtatni és körbevágni a kártyákat. Mindenkinek sok-sok finomságot kívánok Mikulás-napra! :)


Tovább olvasom.

Mézeskalács Mikulás


Nehézség: Idő:

Tavaly láttam az Interneten egy jó ötletet: ötágú csillagból készített valaki Mikulást. Na, ilyen nekem is kell! – gondoltam. Ahogy azonban a formáimat nézegettem, van vagy 15 csillagalakzat különböző méretekben, de mind 6 ágú, nem öt. Elszomorodtam, és kezdtem beletörődni, hogy csak akkor lesz ilyen Mikulásom, ha veszek egy megfelelő formát…és akkor megpillantottam… Emlékeztek, abban a bizonyos svéd lakberendezési áruházban lehetett kapni különböző mézeskalács kiszúróformákat? Volt köztük egy öt ágú hópehely. Hurrá! De hogy lesz ebből Mikulás? Rájöttem, hogy tulajdonképpen jobban bele lehet látni az emberalakot, mint a csillagba. Ha neked viszont csak öt ágú csillag kiszúród van, azzal is megvalósíthatod ezt az ötletet, kicsit más rajzolattal. A képek magukért beszélnek… :)


Tovább olvasom.