Karkötő fűzés


Nehézség: Idő:

Korán kezdtük a szülinapi buliba járást. :) Ez már a második. Az elsőnél elfelejtettem fényképezni, de ott is adott saját fűzésű karkötőt, csak ott még összevissza kerültek a gyöngyök a gumidamilra. Természetesen kapott még mást is az ünnepelt. Remélem, azért legalább annyira örült, mint amilyen örömmel készült ez a pár karkötő. ;) (Négy évesen a gumidamilra fűzés még nem biztos, hogy minden gyereknek megy, de később is elkészíthető anyák napjára, szülinapra, névnapra, karácsonyra kedves ajándék lehet. Nagyon jól fejleszti a finommotorikus képességeket, szem-kéz koordinációt, monotóniatűrést, de még a gondolkodást is! Nem beszélve a sikerélményről! ;) )


Tovább olvasom.

Variációk kokárdára


Tavaly megosztottam veletek néhány ötletet március 15-e kapcsán. Készíthettek kokárdát magatoknak, de akár a gyerekekkel is. Most felelevenítem, hogy milyen ötleteim voltak eddig… (Ha a vastag betűs részre kattintotok, megjelenik a cikk az adott darabról.)
1. Kokárda gyöngyből: nagyon kedves, mutatós darab, nagyobb lurkókkal is elkészíthetitek.

2. Kokárda körmöcskével: kisebb, körmöcskézésre már indíttatást mutató porontyokkal is megvalósíthatjátok.

3. Nemzeti színű fülbevaló: leginkább felnőtteknek javaslom a megvarrását, talán filc anyagból a már varrni tudó gyerekek is elkezdhetik.

Ha tetszik, csatlakozz a Facebook oldalamon is, hogy mindig értesülj a legújabb ötletekről!

Olvasói alkotás – gyöngyös karácsonyfa


Kovácsné Süli Mónika elkészítette a gyöngyös karácsonyfát, és mivel párban van, gondolom, nem is karácsonyfadísz lesz belőle, hanem inkább fülbevaló… :)


Ha te is szeretnéd elkészíteni, kattints ide!

Alkottál valamit és szeretnéd megosztani másokkal is örömödet? Írj a “kapcsolat” menüponton keresztül, vagy e-mailt a zsorika@zsorika.hu oldalra. Feltöltheted a Facebook oldalamra, illetve ott is értesíthetsz levélben.

Ha tetszik, csatlakozz a Facebook oldalamon is, hogy mindig értesülj a legújabb ötletekről!

Gyöngyös-drótos karácsonyfa


Nehézség: Idő:

Ez a kis dísz akkor jutott eszembe, mikor a körmöcskés karácsonyfát készítettem. Még könnyebb elkészíteni, bár igényel némi türelmet és kitartást a dróthajlítás és a gyöngyfűzés. Annyira egyszerű, a képen jól látható minden, hogy nem is fűzök ;) hozzá kommentárt…mint a híradók végén a “kommentár nélkül” feliratú videók :) ))) Kellemes karácsonyi készülődést kívánok Mindenkinek! :)

További téli ötletekkel – köztük adventi, karácsonyi témákkal – itt ismerkedhetsz meg.

Ha tetszik, csatlakozz a Facebook oldalamon is, hogy mindig értesülj a legújabb ötletekről!

Lila gyöngyös fülbevaló


Egy ismerősöm megkért, hogy egy bizsu karkötőjét újra fűzette, de kimaradt belőle néhány gyöngy, készítsek azokból neki fülbevalót hozzá. A karkötőt kizárólag az orgona lila színei uralták: világos és kicsit sötétebb orgona lila. Kaptam 24 darab körülbelül 3 milliméter átmérőjű gyöngyöt a sötétebb árnyalatból. A két csillogó nagyobb gyöngyöt már én tettem hozzá, mert szerintem így mutatott a legszebben, bár többféleképpen is elhelyezgettem, próbálgattam. Végül ezt kreáltam. Nem vagyok egy nagy gyöngyfűző mágus, de igyekeztem nagyon. Kíváncsi vagyok, kinek, hogy tetszik!? Tovább olvasom.

Peyote karkötő tervezés


Szeretnél te is ilyen karkötőket fűzni? Elsajátítottad ezt a peyote technikát, de valami egyedi, neked való, megismételhetetlen forma után kutatsz? Van egy elképzelésed, milyen mintára vágysz? A megtervezés nem úgy sikerül? Ha e-mailben küldesz egy képet, én megcsinálom neked 800 HUF-ért a pontosan leszámolható,  hosszra és szélességre rád igazított karkötő tervet. Keress bátran a kapcsolat menüpont alatt!

Gyöngyvilág

Pac-Man karkötő


Nehézség:    Idő:

Készítettem már peyote fűzéssel karkötőt, mikor egy ismerősöm  megkeresett, hogy nem lehetne-e más mintával elkészíteni ezt a fűzést. Ő Pac-Man-esre gondolt. Válaszom az volt rá: gondolom lehet, még nem próbáltam. Megkerestem az Interneten Pac-Mant. Megterveztem a karkötőt, “páros peyote” technikát választottam hozzá. 17 cm hosszút kért (csattal együtt), a többit rám bízta. A terv így sikerült:

Tovább olvasom.