Adventi naptárhoz ötletek 1.


Nehézség: Idő:

Hamarosan eljön az idő, hogy a gyerekek adventi naptárjait feltöltse anya, apa, nagymama. Az Interneten nagyon sok adventi naptár ötletet adnak közre nap mint nap, gondolom ti is kiválasztottátok már a kedvenceteket. Ezért inkább arra helyezném a hangsúlyt, hogy mit lehetne beletenni. Azon tűnődtem, hogy a szokásos csoki helyett, lehetne olyan benne, amiket saját magunk is elkészíthetünk. Ha velem haladtok, még a nyitogatás előtt elkészülhet minden. Az első részben három ujjbábot mutatok nektek: hóember, Mikulás, rénszarvas.

Elkészítésükhöz filc anyag (fehér, piros, barna, kevés világosbarna, fekete, rózsaszín, esetleg kék), néhány gyöngy, gomb, tű, cérna szükséges. Az alul mellékelt képet letölthetitek, kinyomtathatjátok (rákattintotok, ha megjelent, jobb egér gombbal kattintotok magára a képre és kiválasztjátok a “Kép mentése más néven” feliratot). Ha ez megtörtént, kivágjátok a mintákat a papírból. Majd ráhelyezve a – mintán megjelölt színű – filcanyagra, körberajzoljátok. Ha kivágtátok, összeillesztitek és fel-le öltéssel odaerősítitek az egyes alkatrészeket az alaphoz (lehet ragasztani is, de nem minden ragasztó ragasztja a filcanyagot). A gyöngy szemeket és a gombokat is felerősítitek, a legvégén öltitek össze a báb elejét a hátuljával. Nincs más hátra, minthogy bekerüljenek a bábok az adventi naptár megfelelő helyére.

A blogbejegyzések között biztosan olvashattok még további ujjbáb és mézeskalácsos ötleteket az adventi naptárhoz. Kövessétek nyomon a facebook oldalamat is, mert ott mindig értesülhettek a legújabbakról!

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!