Adventi naptárhoz ötletek 2.


Nehézség: Idő:

A témával kapcsolatos előző cikkemben leírtam, hogy olyan apróságokat fogok nektek mutatni, amiket a gyerekek adventi naptárjaiba tehettek. Ismét ujjbábokat hoztam nektek: pingvint, fenyőfát, macit. Ha elkészítettétek kedvenc adventi naptáratokat, összehajtva biztosan beleférnek.

Szükséges hozzájuk: filc anyag (fehér, fekete, barna, zöld, kevés világosbarna, sárga), néhány fekete gyöngy, tű, cérna. Az alul mellékelt képet letölthetitek, kinyomtathatjátok (rákattintotok, ha megjelent, jobb egér gombbal kattintotok magára a képre és kiválasztjátok a “Kép mentése más néven” feliratot). A papírból kivágjátok az alkatrészeket, majd rátéve a filcanyagra, körberajzoljátok. Ha kész, összeillesztitek és fel-le öltéssel odaerősítitek az egyes darabokat az alaphoz (lehet ragasztani is, de nem minden ragasztó ragasztja a filcanyagot). A gyöngy szemeket és a gombokat is felerősítitek, a legvégén öltitek össze a báb elejét a hátuljával. A fenyőfánál szebbnek találtam a pelenkaöltést, én azzal varrtam. Nincs más hátra, minthogy ezek a játékok is bekerüljenek az adventi naptár megfelelő helyére. Anyukák, apukák előre kitalálhatnak egy mesét, amit előadhatnak, mikor a bábuk kibújnak titkos helyükről. Ha a gyermek elég nagy, akkor együtt is ki lehet valamit találni, mikor megtalálják az ujjbábokat.

 

A blogbejegyzések között olvashattok még további ujjbáb és mézeskalácsos ötleteket az adventi naptárhoz. Kövessétek nyomon a facebook oldalamat is, mert ott mindig értesülhettek a legújabbakról!

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!