Pac-Man karkötő


Nehézség:    Idő:

Készítettem már peyote fűzéssel karkötőt, mikor egy ismerősöm  megkeresett, hogy nem lehetne-e más mintával elkészíteni ezt a fűzést. Ő Pac-Man-esre gondolt. Válaszom az volt rá: gondolom lehet, még nem próbáltam. Megkerestem az Interneten Pac-Mant. Megterveztem a karkötőt, “páros peyote” technikát választottam hozzá. 17 cm hosszút kért (csattal együtt), a többit rám bízta. A terv így sikerült:

Jobb egér gombbal, majd “Hivatkozás mentése más néven”-re kattintással lementheted.

Elkészítéséhez először is szükségünk van gyöngyfűző tűre, fekete gyöngyfűző cérnára, ötsoros fekete mágneses csőkapocsra, japán Miyuki delica 11/0 gyöngyökre matt telt fekete, matt telt világos siam (piros), matt telt vajszínű, telt matt citrom, telt matt narancs, matt telt türkiz, ezüst közepű blue zircon (vagy ehelyett matt telt királykék) színekben és nagyon sok türelemre. Ez a fajta gyöngy nem olcsó, de ezekhez a karkötőkhöz az kell, hogy minél pontosabban illeszkedjenek egymáshoz. A Miyuki delicák egy méretűek, nagyon pontosak. Másfajta gyöngyökből is meg lehet próbálni, de az eredmény biztos, hogy nem ugyanolyan.
Egy gyöngyöt kötözzünk fel a cérnára, úgy, hogy maradjon a végén egy kb. 25 cm-es cérnarész, amivel a végén majd felerősítjük a kapocs egyik végét. A cérna hosszabbik végén van a tű, amivel további 27 db gyöngyöt fűzünk fel. Majd folytatjuk a fűzést és számolást az ábra alapján:

 

Ha pár nap (hét vagy akár hónap) csapkodás, visítás, őrjöngés után végül elkészülünk a karkötőnkkel, nincs más dolgunk, mint felerősíteni az ötsoros fekete mágneses csőkapcsot az egyik, majd a másik végére. Végül pedig büszkén hordani legújabb ékszerünket.


Minden próbálkozónak jó alkotást és kitartást kívánok!

Gyöngyvilág

2 hozzászólás a(z) “Pac-Man karkötő” bejegyzéshez

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!