Körmöcskével húsvétra


Nehézség: Idő:

Készíthetünk nyulat, kacsát, libát körmöcske segítségével is a húsvéti barkaágra, vagy dísznek az ünnepi asztalra. Ha kicsit nagyobbakat készítünk belőlük, akkor akár lehet szalvétagyűrű is. Akár a gyerekek is elkészíthetik, mivel a körmöcskézést nem nehéz megtanulni, a nyuszit pedig varrni sem kell, csak kötözni, ragasztani. Ha már elkészültek, odaadhatják ajándékba a nagyszülőknek is.  Maradék fonalból készíthetjük, akkor máris újrahasznosítottunk valamit. Miért ne lehetne a nyúl akár csíkos is?! ;)

A nyuszihoz kb. 30 cm, a kacsához és a libához 40 cm hosszú körmöcske zsinórra van szükség. Körmöcske zsinór készítésével foglalkoztam már korábbi bejegyzésemben. Láthattátok Márton-nap alkalmával, a liba hogyan készül, a kacsa meg pontosan ugyanúgy. :)

A nyuszi sem nehéz: a körmöcskezsinórt félbehajtjátok, hasa felett egy szép masnival, a fülénél pedig a fonalból levágott darabbal elkötitek. Végül szemeket, bajszot ragasztotok, és már fel is lehet akasztani. Náluk a gyerekek karkötőnek is használták, mikor ez volt az ajándék, de lehet a hasába csokitojást vagy mézeskalács tojást is tenni.

Még több körmöcskés ötletet itt találtok.

Ha tetszik, csatlakozz a facebook oldalamon is, hogy mindig értesülj a legújabb ötletekről!

3 hozzászólás a(z) “Körmöcskével húsvétra” bejegyzéshez

    • Kedves Berebecci!
      Köszönöm, a dicséretet! Kérlek, hogy az oldalam jobb oldalán keress egy olyat, hogy RSS(bejegyzés). Ha oda feliratkozol, akkor mindig kapsz értesítést a bejegyzésekről. Ha van Facebook elérhetőséged, akkor pedig a https://www.facebook.com/zsorika oldalon keress engem, ott is értesülhetsz minden újdonságról! Köszönöm! :)

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!