Húsvéti apróságok


Nehézség: Idő:

Ezt a két kis apró filcfigurát kolléganőimmel készítettük húsvéti meglepetésnek a gyerekeknek. Mindkettő alapját az Interneten találtuk, kicsit átalakítottuk, attól függően, milyen alapanyagok álltak rendelkezésünkre. A kakaska ujjbábnak nagy sikere volt, a (dísz)csibe még az idei ünnepre készült, reméljük ennek is hasonló sikere lesz. :) (Mindkettőhöz a bejegyzés alján találtok letölthető szabásminta sablont.)

Kakaskához narancs és bordó, pici világosbarna – akár maradék – filc anyagra, fekete kásagyöngyre, és egy rövidke hímzőfonalra van szükség. Illesszük rá az arc részeit, majd varrjuk körbe a figurát úgy, hogy ne maradjon ki belőle a taréj és a toroklebeny, de a legalját viszont hagyjuk bevarrás nélkül. A lábakat két öltéssel, két csomóval rögzítjük a testhez.

A csibéhez citromsárga és narancssárga, pici piros – akár maradék – filc anyagra, két fa gyöngyre, két kásagyöngyre, kevés fonalra van szükség. A testébe beleillesztjük a fonallábakat és a csőrt, majd összeragasztjuk (ragasztópisztollyal) a két kerek filcdarabot. A fonal végére fagyöngyöt kötünk, a szemeket, szárnyakat mindkét oldalra odaerősítjük a képen látható módon.

(Jobb egérgombbal a képre kattintva, utána kiválasztva a “Kép mentése más néven” menüpontot” letölthető.)

További húsvéti ötleteket itt találsz.

További ötleteimet gyerekeknek itt találod.

Ha tetszik, csatlakozz a facebook oldalamon is, hogy mindig értesülj a legújabb ötletekről!

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!