Anyák napi papírvirágok 2.


Nehézség: Idő:

Tegnapi bejegyzésemben megtudhattátok, hogyan készíthetitek el a narancssárga és a kék papírvirágot. A maiból a világossárga alkotási módját ismerhetitek meg. Bevallom, ez csak véletlenül jutott eszembe, mikor a bonbonos papírjaimat megtaláltam, de nekem mégis ez tetszik jobban. :) Ti is megvalósíthatjátok a sajátotokat, amit feltölthettek a Zsorika kreatív ötlettára facebook oldalra, vagy a kapcsolat menüponton keresztül nekem is elküldhettek, hozzájárulásotokkal pedig kiteszem az oldalra.

A sablon letölthető: először simán rákattintotok, és miután nagyban megjelent, jobb egérgombot nyomtok rajta, majd a feljövő menüből kiválasztjátok a “Kép mentése más néven” pontot. Így lementhetitek a számítógépetekre. A szélesebbik forma a virág szirma, a keskenyebbik pedig a levele. A sziromból én hat darabot ragasztottam a virágra, de annyit raktok rá, amennyi nektek tetszik. Ötnél kevesebbel nem mutat jól, körülbelül az fedi le a kör belsejét.

Szükségünk van tehát maradék, selyempapírhoz hasonló papírra, egy darab Kinder tojás belsőre, hurkapálcára, zöld akrilfestékre, ecsetre, ceruzára, ollóra, ragasztóra. A hurkapálcát és a tojás belsejének alsó felét befestjük zöldre. A kivágott virágszirmokat alul kicsit becsípjük, ahogy a képen is látszik, majd a zöldre festett műanyag belső felére ragasztjuk. Azért kell beragasztani, mer nehéz lenne mind a hat szirmot odafogni, míg rácsukjuk a tetejét. Miután megszáradt a ragasztó, becsukjuk a kapszulát. Alul vágunk rajta sniccerrel egy kereszt alakú nyílást, ahol bedugjuk a szárát. Ráerősítjük a leveleket, és kész is van a virágunk. Remélem, tetszeni fog annak, akinek készítitek a gyermekeitekkel! :)

Anyák napjára ötleteket még itt találsz.

Nem érzel magadban elég lelkierőt, hogy hozzákezdj? Most nincs időd elkészíteni? Addig is küldj egy képeslapot!

Ha tetszik, csatlakozz a facebook oldalamon is, hogy mindig értesülj a legújabb ötletekről!

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!