Ez ló móka volt :)


Nehézség: Idő:

Nemrégiben egy kedves kislánytól olyan dolgokat kaptam, amiket nem használ már, mivel kinőtte a ruhákat, a csecsemőkori játékaival meg már nem játszik. Annyira kedves volt, ahogy hozta büszkén a holmikat, hogy elhatároztam, ez a jó cselekedet jutalomért kiált. Megtudtam, hogy a kedvenc állata a ló, színek közül pedig sok mindent szeret, elsőnek a zöldet és a rózsaszínt említette. Fantáziám megmozdult, anyagom pedig volt pont ilyen színekben, hát azonnal kutakodni kezdtem az Interneten póni, ló, póniló és egyéb keresőszavakkal szabásminta után…

Nem szerettem volna a ma már klasszikusnak számító “póni” formát, így sokat kellett keresgélni. Végül találtam egyet, ami megtetszett valamiért, hogy miért is pontosan, azt nem tudom, ugyanis nem volt hozzá sem fotó, sem rajz, semmi a végleges formájáról. Én azonban már láttam benne a lelki szemeim előtt azt, amit szerettem volna. (Az eredetit itt találjátok, ha jól értelmeztem, akkor ez filc anyagból készülő lóhoz van.) Kinyomtattam a szabásmintát nagyjából akkorára, amekkorát szerettem volna. Kicsit átalakítottam, az én lovam sörénye és farka fonalból készült. Varrás közben kiderült, hogy a szabásminta nem mindenhol megfelelő nekem, így végeztem némi átalakítást a varrás során. Itt már olyan mintát tölthettek le, ami alapján az én lovam készült, és akkora méretben.

(A sablon letölthető: először simán rákattintotok, és miután nagyban megjelent, jobb egérgombot nyomtok rajta, majd a feljövő menüből kiválasztjátok a “Kép mentése más néven” pontot. Így lementhetitek a számítógépetekre.)

A ló teste, lábai vászon anyagból készültek, a patái rózsaszín, a fülei pedig zöld filcből,a sörénye és a farka rózsaszín fonalból. Miután kiszabtam – körülbelül fél centiméter varrásráhagyással – az összes elemet, a sörényéhez és a farkához a fonalat feltekertem kartonpapírra. Ezt követően belevarrtam az arc és nyak feliratú két rész közé a sörényt. A patákat pedig felvarrtam minden láb végére. A sörénnyel együtt összeöltött részeket – színét színére fordítva – rágombostűztem, majd ráférceltem a nyaki résztől indulva a ló oldalsó feji-nyaki jobb, aztán meg a bal oldali darabjához, majd varrógéppel is végigmentem ezen a részen. Utána ugyanezt megismételtem körben végig, csak közben beleillesztettem a hasát a négy lába közé, a farkát a helyére tettem és hagytam egy szakaszt az egyik lába belsejénél, hogy ki tudjam fordítani. Kifordítást követően kitömtem vatelinnel, bevarrtam a nyílást. Kerestem két egyforma fekete gombot, azok lettek a szemei. A farkára kötöttem zöld szaténszalagból masnit, és már el is készült a lovacska. Remélem, tetszeni fog a kislánynak! :)

Varrni szeretnél, de nem tudod, hogyan és mit? Ehhez további ötleteket itt találsz.

Ha tetszik, csatlakozz a facebook oldalamon is, hogy mindig értesülj a legújabb ötletekről!

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!