Dekor falfestés


Nehézség: Idő:

Nagy készülődésben vagyok az utóbbi időben. A nagy titok az volt, hogy babavárásom utolsó részéhez értem, lassacskán megmutatom nektek, hogy miket is készítettem el eddig. Azokat is meg fogom majd, amik még ez után valósulnak meg. Első fejezete ennek a projektnek a fal kifestése volt. Nem volt egyszerű, mert viszonylag nagy hassal már nehezebb a dolog, de mikor elkészült, nagyon jól éreztem magam, mert SIKERÜLT!!! :)

Néha nehéz eldönteni, milyen is legyen egy gyerekszoba. Mit is szeretnénk oda, mi az, ami összességében jól is mutat, de azért színes is, és változatos formák gazdagítják, hogy a gyerek élvezze, de ne is legyen túl sok. A textil kiegészítők nálam nagyon színesek lesznek, viszont a falra szerettem volna valami egyszerű, kedves, nem túl sok színből álló festményt. Ami szóba sem jöhetett nálam, az a Micimackós-Walt Disney-s, és egyéb híres mesefigurás kép. Valahogy én szeretem ebben is az egyediséget.

Szerintem tervem megvalósult: a formák szándékosan egyszerűek, nem hasonlítanak a híres mesék állataira, növényeire. A színekben pedig ez volt a legtöbb, amit szerettem volna felhordani a falra. Az oka pedig az, hogy a lakás kicsi, a festmény a nappaliból is jól látszik, ahol a zöld, sötétbarna, fekete és szürke színek dominálnak. A világosbarna még azért jött szóba, mert jórészt fenyő színű bútorok lesznek a gyerekbirodalomban. És itt jön az, hogy mi volt az én fejemben. Először is egy fa, ami nagyon leegyszerűsített, nincsenek rajta árnyékok, tónusok. Viszont az a fa legyen kicsit mesebeli. Aztán jött, hogy jó lenne, ha állatok vennék körül, de nem realisztikusan az erdőben, hanem ők is mesébe illően. Ez a gondolat már csak a gyermekem későbbi beszédfejlesztésében, fantáziafejlesztésében is szerepet játszott – meséljünk arról, mi van a képen. Így hát jöttek a kedves, mosolygós sünik, a bölcs bagoly, a párt kereső madarak, és végül az egérke. Aztán jött gyermekem apja és közölte, hogy a babaágy felett ez a kép nem elég, hanem a padlóig kell érjen. Így kerültek fel a dimbes-dombos részek, virágok, gombák, majd végül a kis hernyócska is felmászott az egyik kalapos tetejére.
Ami pedig az anyagiakat illeti: Ha valaki érez magában annyi bátorságot, hogy nekiáll, akkor nem kell minden festéket megvenni. A nappaliból tavaly maradt zöld és a fehér festékem, így a színezőpaszták közül már csak sötétbarnát, feketét és a világosbarnát kellett megvenni. Ecset nem sok kell, főleg vékonyak, amik papír-írószer boltokban beszerezhetők, és egy kis henger, amivel a dombot könnyen beszínezhetjük.
Leginkább azonban türelemre, elszántságra és kitartásra van szükségünk, amíg megtervezzük, felrajzoljuk, és végül felfestjük az egészet. Ja, és nem árt azért egy biztos kéz sem! Én úgy érzem, megérte. Remélem a leendő porontyom is így gondolja!

Lakásdekorációs ötleteket még itt találsz.

Ha tetszik, csatlakozz a facebook oldalamon is, hogy mindig értesülj a legújabb ötletekről!

2 hozzászólás a(z) “Dekor falfestés” bejegyzéshez

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!