Forgó a rácsos ágy fölé


Bevallom, nagyon drágának, és sokszor nem túl praktikusnak találom a rácsos ágy fölé helyezhető forgókat. Azt, hogy drágák, gondolom nem kell megmagyaráznom… Szerintem azért nem praktikusak mert sok figurának csak a “fenekét” látja a gyerek, mert úgy vannak felfüggesztve. Ebből a két okból kifolyólag használtat kerestem, amit átalakíthatok. Végül kaptam egyet erre a célra, amiről műanyag, csörgős maci, elefánt és ki tudja miféle lények lógtak. Korábban kitaláltam már, hogy  színes halacskákat szeretnék az ágy fölé. El is készítettem őket.

A halacskákat én terveztem, de aztán megláttam őket, pontosabban hasonmásaikat a http://dominofolt.blogspot.hu/2012/06/tuparna-szabasmintak.html oldalon. Úgy döntöttem, ezt is meg kell varrnom, és ha már így benne vagyok, akkor rögtön legyen egy fiú és egy lány is.

Az egyik teknős a forgó közepére került, négy halacska pedig köré. Nem volt egyszerű a rögzítés, mert ennek a műanyag négyágú alkalmatosságnak a végén apró lyukba kellene belefűzni a zsinórt. Ebben az esetben ez nem működött. Így kitaláltuk apával, hogy fagolyókat rögzítünk a végére, amik nem engedik lecsúszni a szaténszalagokat, amiket belevarrtam az állatkákba. A biztonság kedvéért átfűztem a szalagokon az állatokat, így biztos nem esnek le, még akkor sem, ha megtanulja rángatni. :)

A megmaradt hal és a másik teknős pedig a babahordozóban vagy a mózeskosárban fogja szórakoztatni a csemetémet.

A többi baba-mama témájú cikkemet megnézheted itt!

További ötleteimet gyerekeknek itt találod.

Ha tetszik, csatlakozz a facebook oldalamon is, hogy mindig értesülj a legújabb ötletekről!

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!