Süni és bagoly párnák


Nehézség: Idő:

Elkészültek a párnabarátok. A süni szabásmintát már régen kinéztem magamnak, a baglyot meg addig kerestem, míg olyat nem találtam, ami tetszett. Ki tudja, miért, de nagyon nagy késztetést éreztem, hogy ezt a két párnát megvarrjam?! ;)

 

Vettem egy szürke alapon almazöld és fehér virágos anyagot, amiből kiszabtam már egy párnát, csak össze kéne varrnom, de a maradékát a süninek ideálisnak találtam. Kerestem hozzá illőeket a többi fel nem használt textilem között, végül a fehér fejrész és a zöld szívecske mellett döntöttem. A sötétbarnából pedig az orra és a szeme készült. A szabásmintát pedig itt találtam hozzá. :)

A baglyosat, mint írtam, sokáig keresgéltem, sok aranyosat találtam, amiket lehet, hogy egyszer még meg is varrok, de most a legegyszerűbb mellett maradtam, tekintve, hogy nagyon picinek lesz. A textilcottage.blogspot.hu oldalon akadtam rá. Tehát szempont volt, hogy ne legyenek kiálló, utólag felvarrt részek, csak olyan, amit géppel jól rá tudok erősíteni az anyagra. Szintén maradék textileimből kiválasztottam egy kockás és egy hozzá illő egyszínű bordósat. A korábban említett fehér anyag a szeméhez, a sötétbarna pedig a szembogarához ismét jól jött.

Mindkettő a lehető legegyszerűbben készült: kiszabtam minden részt, rávarrtam cikkcakköltéssel minden “alkatrészt”, majd összevarrtam egy kis nyílást hagyva, ahol kifordítottam, és vatelinnel kitömtem. Kézzel összeöltöttem a lyukat, és már kész is lettek. :)

További ötleteimet gyerekeknek itt találod.

A többi baba-mama témájú cikkemet megnézheted itt!

Ha tetszik, csatlakozz a facebook oldalamon is, hogy mindig értesülj a legújabb ötletekről!

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!