Könyvjelzők


Nehézség: Idő:

A tanító és tanár nénik talán már elmondták, idén milyen kötelező olvasmányokon kell átrágniuk magukat a diákoknak. Ezekkel sokszor nagyon nehezen küzd meg egy gyerek. Olvasási kedvüket talán felkelthetjük, ha velük együtt készítünk könyvjelzőt.


A fent látható csíkos és pöttyös könyvjelző teljes mértékig újrahasznosított anyagból készül. Színes karton csomagolóanyagok voltak, ezekből vágtam ki. Ugyanígy elkészíthető díszzacskóból, vagy bármilyen nekünk tetsző maradék papírból. Így egészen egyedi stílusban, saját ízlésünknek, színvilágunknak megfelelően, mégis nagyon egyszerűen jelölhetjük, hol tartunk a könyvben. Kivágjuk a nekünk megfelelő méretet és formát, és már kezdődhet is az olvasás! :)
Szintén kartonokból készült, ezeket még vágni sem kellett, mert valaminek pont ekkora fehér kartonok voltak a csomagolásába téve. Csak filctollak kellenek hozzá, gyermekünk alkotókedve, és megalkothatja egyedi könyvjelzőjét. Rárajzolhatja kedvenc mesehősét, az olvasmány főhősét, ovis jelét, nevét ráírhatja és kicifrázhatja…szárnyalhat a képzelete! :)
Ugyanezt a fehér kartont vállalkozó kedvű, ügyes kezű és türelmes gyerekek varrással is díszíthetik…aki emlékszik, hasonlót már bemutattam nektek itt, lehet más mintával variálni, vagy csak a szélét körbeölteni.
A kedvencemet az Interneten találtam. Az egyik vevőm kérte korábban, de gondoltam majd csak szeptemberben mutatom meg nektek, mikor aktuálisak az olvasmányok (bár én felnőtt fejjel általában inkább nyáron tudtam olvasni). A lényeg, hogy nekem is nagyon tetszettek az elkészült könyvjelzők. :) Én itt leltem rá, de az ötlet valahonnan máshonnan származik.

Újrahasznosítással kapcsolatos bejegyzéseket itt találsz még.

További ötleteimet gyerekeknek itt találod.

Ha tetszik, csatlakozz a Facebook oldalamon is, hogy mindig értesülj a legújabb ötletekről!

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!