Horgolt babasapka és babacipő őszi színekben


Nehézség: Idő:

Mostanában nem sok időt hagy alkotni kicsiny lányom, de azért neki mindenképp szerettem volna valami egyedit készíteni. Meg nem áll a feje, keze, lába és minden séta alkalmával addig forgatta a fejét, míg a füléről, aztán meg a fejéről is le nem játszotta a sapkát. Mivel egyre hűvösebb az idő, kézenfekvő volt, hogy sapkát készítek, fülvédővel, megkötő zsinórral. Mikor meglett a sapkája, akkor már cipőcske is kellett a lábára – hasonló okokból kifolyólag. :)



Gondolkodtam, mindezt hogyan is valósíthatom meg, amikor a varrógép mellé nem enged leülni, mert ha erre vetemednék, akkor biztosan elkezd “szórakoztatni”. :) Hát akkor mellette kellene csinálni!!! Azt hogyan lehet?! Leülök egy kötő- vagy horgolótűvel és egy-két gombolyag fonallal őmellé. Itt akadt egy kis probléma: sajnos, nem tudtam se kötni, se horgolni, pedig gyerekkoromban próbálkoztam vele, Keresztanyám meg velem, hogy megtanítson, de nem voltam elég kitartó, hogy rendesen meg is tanuljak. Emlékeimben az élt, hogy a horgolás könnyebben ment, hát a youtube.com-on keresgélni kezdtem. A jó a mai technikában: videó alapján elég szépen el lehet sajátítani az alapokat, persze türelemmel és kitartással. A sapkát ez alapján kezdtem el, és néhány bontás után sikerült is a vékonyabb fonalamból készülő fejfedőt a lányom fejére elkészíteni. Kis virággal díszítettem, aminek a készítését itt találtam, de én megelégedtem az alap virággal, nem szerettem volna túl nagy díszt a fejére. ;)
A cipőcskével megszenvedtem: a vékony fonalból – amilyenem volt – túl kicsi lett a talpa, már itt látszott, hogy kicsi lesz a lányzóra. Így kénytelen voltam venni egy kicsit vastagabb fonalat. Több videót kipróbáltam a készítésnél, végül ez meg ez segített elkészíteni azt, amit szerettem volna. Úgy belejöttem, lehet, hogy télre is horgolok neki még valamit… Vagy ki tudja, esetleg nekiállok kötni!? ;)

A többi baba-mama témájú cikkemet megnézheted itt!

Ha tetszik, csatlakozz a Facebook oldalamon is, hogy mindig értesülj a legújabb ötletekről!

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!