Horgolt kokárda


Nehézség: Idő:

Korábban már közzétettem néhány ötletet nemzeti ünnepünkre. Most egy gyors megoldást kínálok azoknak, akik már valamilyen szinten elsajátították a horgolás “művészetét”. Nekik igazán nem nehéz elkészíteni ezt a kis kokárdát, akár idén március 15-ig. Pár percig tart az egész. Én Manókámnak gondoltam ezt ki, hogy neki is legyen kokárdája, természetesen nem biztosítótűvel rögzítve, hanem egy-két öltéssel felvarrva neki. Ezt nem tudja szétbontani, mint a szalagot és a gyöngyből készültet. :)1. sor: (zöld) magic ring/circle 10 félpálcából, a végén 1 kúszószemmel összekötjük a kört, eldolgozzuk,
2. sor: (fehér) minden szembe 2 félpálcát horgolunk, a végén 1 kúszószemmel összekötjük, eldolgozzuk,
3. sor: (piros) a következő szembe 1 félpálcát horgolunk, a 2. szembe 2 félpálcát horgolunk és ezt ismételjük végig, majd 1 kúszószemmel összekötjük és eldolgozzuk.
Remélem érthető, mert én amerikai angol oldalakról, videókról tanultam horgolni, a magyar kifejezéseket nem pontosan ismerem, szívesen veszem a kritikát, javítom, ha nem jó. :) (A “magic ring”, néhol “circle” kifejezést nem találtam magyarul.) Békés emlékezést kívánok az ünnepre mindenkinek!

Ha tetszik, csatlakozz a Facebook oldalamon is, hogy mindig értesülj a legújabb ötletekről!

Egy hozzászólás a(z) “Horgolt kokárda” bejegyzéshez

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!