Építőjáték színes textilekből és szivacskockákból


Nehézség: Idő:

Hát ez a játék nagyon hosszú ideje készül. Illetve nagyon hosszú idő kellett, mire elkészült. Viszont most roppant boldog vagyok, hogy végre megvan! :)



A történet ott kezdődött, hogy tavaly karácsonyra a lányom kapott 10 darab 10×10 centiméteres szivacskockát a másodunokatesójától és családjától. Anyukája ötlete volt, hogy mivel én úgyis állandóan alkotok valamit, olyan ajándékot kap, ami kreatív (legalábbis egyelőre nekem ;) ).

Az ötlet nagyon jó volt, csak valahogy a megvalósítás maradt eddig el. Mindig akadt valami más, amit meg kellett csinálni, nem hagyott varrni a gyerek, mert vagy a pedált nézte ki magának, vagy zavarta a zörgő masina, vagy csak lógott rajtam, úgy meg nem nagyon lehet szabni-varrni. ;) Aztán elkezdett mindent mindenbe belepakolni, és most már pár hete az egymásra rakosgatással is próbálkozott. Gondoltam itt a remek alkalom, most vagy soha! Na, azért persze nem volt ez ilyen könnyű! Ez a “most vagy soha” dolog is vagy 3 hétig alakult, mire apának is lett annyi ideje, hogy tehermentesítsen, és nekem is, hogy ezalatt az idő alatt ne mást csináljak, csak ezt. A kiszabásnak már nagyon régen nekiálltam, de azt sem fejeztem be csak most a végén, mikor kiderült, milyen színek kellenének, hogy mindegyik színes legyen. Igyekeztem minél változatosabban összeállítani, persze mindenféle maradék pamutvászon anyagokból. Maradék meg nálam mindig akad! :D Jó játék lett, mert viszonylag nagy, lehet pakolgatni, akár még dobálni is, színes, könnyen mosható és a Babi szereti. És ez az utolsó a legfontosabb és a legnagyobb sikerélmény! :) Az elkészítését pedig talán le sem kell írnom, annyira egyszerű. 10×10 centiméteres négyzeteket kell varrásráhagyással vágni a különböző színű anyagokból, majd szépen összevarrni, kifordítani és belegyömöszölni a szivacskockákat, a legvégén pedig bevarrni a nyílást.

És, hogy miért 8 darab van a képen? Azt csak jóval később tudjátok meg, mert kettővel más terveim vannak…
Kövess itt vagy csatlakozz a Facebook oldalamhoz, hogy mindig értesülj a legújabb ötletekről!

A többi baba-mama témájú cikkemet megnézheted itt!

További ötleteimet gyerekeknek itt találod.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!