Babanapló


Nagyon dolgoztam az elmúlt időszakban. Lányomnak készítettem Babanaplót az első évéről. Ugyan egy 82 oldalas fotókönyv lett, mert összevontam a fontosabb eseményeit a fényképeivel, de azért készült néhány olyan oldal, ami az én kezem munkájából ered. Olyanokat mutatok most meg, amin nem látszik a gyermek, mert nem szeretném őt az Internet világába bevarázsolni. Elég lesz kontrollálni, ha már ezt ő maga teszi. :) Ezeket a képeket magán célokra természetesen használhatjátok, de mindenkit szeretnék megkérni, hogy tartsa be a “Szerzői jogok“-ban összefoglalt szabályokat. Köszönöm!

Családfa. Talán ismerős a kép azoknak, akik rendszeresen követik a blogomat. Igen, a lányomnak készült falfestés épp kapóra jött, így ez lett a háttere a mini családfánknak. :)


Hossz-testsúly nyomon követésére szolgál ez a táblázat. Mi a védő nénivel ezeket az adatokat jegyeztük fel, természetesen lehet többet vagy kevesebbet is.

A fogakat a kis oroszlán segítségével követhetjük nyomon. :) Hogy miért oroszlán?! Mert tanácstalan voltam és megkérdeztem a férjemet, hogy a fogakról melyik állat jut eszébe. Közölte, hogy az oroszlán. Végül is, miért ne!? A kis körszerűségekbe kell beleírni a dátumot, mikor az adott fog áttörte a baba ínyét.

Tenyér és talplenyomat. Nekünk a hat hónapos korban és egy évesen sikerült valamit kreálnunk ezen a téren. Más babanaplók korábban is felvetik ennek a lehetőségét, de én tuti nem bírtam volna “kifeszegetni” a gyerek ujjait. Még hat hónaposan, sőt most is kihívás volt a művelet. Akinek “laza” gyereke van, próbálja meg, ha szeretné. :)

Mindenkit arra buzdítok, hogy készítsen sajátot, mert a gyerekeknek ez hatalmas élmény, újra és újra megnézegetni, hogy hogyan cseperedett, miket csinált, mit szeretett, vagy mit nem. Nekünk benne van, hogy született, hogyan vártuk, mert az sem mindegy az ember életében. Természetesen jövőre a második évét is meg kell örökíteni…

Jó alkotást, fényképválogatást kívánok kedves anyukák és apukák! :)

A többi baba-mama témájú cikkemet megnézheted itt!

Ha tetszik, csatlakozz a Facebook oldalamon is, hogy mindig értesülj a legújabb ötletekről!

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!