Játékbabának horgolt sapka és cipőcskék 2.


Nehézség: Idő:

Lányom a nagymamájától karácsonyra – többek között – kapott egy csillogós zöld ruhát játékbabájához, amit saját kezűleg varrt neki. Én ebben ügyetlen vagyok, a szabásminta (meg eleve mindenféle mintakövetés) nem az erősségem, de ő nagyon ért ehhez. Lányom nagyon örült, de a sapka és a cipőcske, amit korábban horgoltam nem illett színben ehhez, így “muszáj” volt horgolnom hozzá egy szettet, amit felvehet hozzá a baba. ;) Így készült el családilag a képen látható összeállítás. A gombok most a mindene, hát van rajta néhány, bár legközelebb lehet többet is fel kell majd varrnom. :D



Volt egy kis gombolyag maradék akril fonalam, amiből a gyerekeknek nem horgolnék semmit, mert “szúúúr”, de a játékbaba szerencsére nem reklamált emiatt. A szalag is maradék, de a sapkához pont elég volt.

A cipőn a gombok is régről maradtak. Anyukám gyűjtötte a gombokat, állítólag én is rajongtam értük, igazából tőle örököltem ezeket is. Lányom folytatja a hagyományt, családban marad ez a mánia. :)

Nadrágokhoz használták vagy még mindig használják ezt a kapcsot leginkább, de nem tudom, mi a neve, szintén anyai örökség. A fonalba beakasztható, így a cipőcske könnyen ráadható és levehető a babáról. Strapabírósága tesztelés alatt. ;)

Egy hasonló pár kis cipőt és egy sapkát már horgoltam de azt nem játékbabának, amit korábban megmutattam nektek itt. Ez is hasonló módon készült.

Ha tetszik, csatlakozz a Facebook oldalamon is, hogy mindig értesülj a legújabb ötletekről!

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!