Ujjbáb béka


Nehézség: Idő:

Eljött a szeptember, elkezdődött egy újabb tanév. Mi, óvodapedagógusok, minden évben kitalálunk valamilyen születésnapi ajándékot a gyerekeknek. Sokat gondolkoztam az idein, közben pedig megtaláltam a pár évvel ezelőtti meglepetést, amit nagyon szerettek a gyerekek. Ez az ujjbáb béka volt az.

Papíron megrajzoltam többféle állatot, végül ezt a kis vízi élőlényt készítettem el. Kell hozzá kb. 20×10 cm zöld, egy pici sárga és egy nagyon minimális piros filc anyag, zöld cérna, olló, tű, ragasztó és két darab mozgó szem. Ha szeretnétek elkészíteni, a letölthető sablon szerint szabjátok ki az anyagot. Először a piros filcet kell a száj nyílása alá bevarrni, aztán a sárga hasat erősítsétek a test első részéhez. Illesszétek össze a kezekkel egyben kiszabott hátát a béka elejével. Legvégül ragasszátok fel (pl. ragasztópisztollyal) a szemeket. Indulhat a játék!

További ötleteimet gyerekeknek itt találod.

Ha tetszik, csatlakozz a facebook oldalamon is, hogy mindig értesülj a legújabb ötletekről!

Szeretnétek több ujjbáb állatot készíteni? Ha hozzászólásban megírjátok, milyenek érdekelnének benneteket, igyekszem azokat megtervezni, és felteszem a blogba a szabásmintájukat.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!