Békás torta


Nehézség: Idő:

Ismét egy békás torta egy békaimádónak. Tejmentes. “Nagyibéka” vigyáz a “kisbékákra”. Ilyen melegben mindig kihívás egy torta díszítése – igaz a sütése is ;) . Megküzdöttünk a cukormassza olvadással is. A gyerekbékákat 2 és 4 éves kezek gyártották – mondjuk úgy, ajándékba, bár sejthetitek, ki ette meg… ;) A vízhez a kék fondantmasszát szándékosan márványosra színeztem, talán, ha nem lett volna ilyen meleg, jobban látszott volna a mintája, de sebaj.




A fehér fondantmasszát beszíneztem kékre, zöldre, egy pici darabot a szemekhez feketére. Hűtőbe tettem. Elkészítettük a békákat, majd ők is a hűtőbe kerültek.
Tészta:
12 tojásból sütöttem piskótát (2 adagban) majd négyzet alakúra vágtam.
Krém:
150 ml búzadara
450 ml folyadék: 2 db narancs leve kifacsarva rizsitallal kiegészítve
1 csomag vaníliás cukor
1 teáskanál fahéj
késhegynyi gyömbér
300 g margarin vagy vaj
Kb. 500 g magozott meggy
A rizsitalból, narancsléből, búzadarából, vaníliás cukorból, fahéjból, gyömbérből sűrű tejbegrízt főztem. Hozzákevertem robotgéppel a margarint. Hagytam kihűlni hűtőben teljesen. Meggyel megszórtam a tortalapokat, rákentem a krémet. Ezt megismételtem minden piskótalap között, majd a maradék krémet körbekentem az oldalán. Hűtőben hagytam egy-két órát. Majd kinyújtottam a kék fondantmasszát, bevontam vele. Majd a zölddel és a békákkal díszítettem.

További tortáimról itt olvashattok.

Ha tetszik, csatlakozz a Facebook oldalamon is, hogy mindig értesülj a legújabb ötletekről!

Hozzászólások lezárva.