Tojásmentes mézeskalács húsvétra


Nehézség: Idő:

Úgy alakult, hogy a megszokott mézesreceptemet alakítani kellett. Tojásmentes változatban készült. A tojást keményítővel pótoltam, de emiatt a nyújtás előtt minimális vízmennyiség is kellett, hogy ne morzsolódjon. Megoldottuk, nem puha, mint a megszokottunk, de jó ízű és ehető. :) A habot is nélkülöznünk kellett, így vettünk dekortollakat. Így csillog, mint a csuda, bár nem is akar száradni eléggé. ;)




Tej és tojásmentes mézeskalács:
Hozzávalók:
250 g méz
100 g cukor
100 g margarin vagy vaj
kétharmad csomag mézeskalács fűszerkeverék
500 g liszt
2 evőkanál étkezési keményítő
2 teás kanál szódabikarbóna
Díszítéshez: dekortollak

A mézet, a cukrot, a margarint és a mézesfűszert mikróban 2 perc alatt összemelegítjük. Miután minden felolvadt és kissé kihűlt, hozzáadjuk a keményítővel és szódabikarbónával elkevert lisztet. Összedolgozzuk, nem baj, ha ragad, mert pár órára hűtőbe kell tenni. 1-2 milliméteresre nyújtjuk mindig annyi víz hozzáadásával, hogy ne morzsolódjon a tészta. 180°C-os sütőben (előmelegítés nélkül) kb. 15 percig sütjük (előmelegítve kevesebb idő kell).

Ha tetszik, csatlakozz a Facebook oldalamon is, hogy mindig értesülj a legújabb ötletekről!

Hozzászólások lezárva.