Horgolt vízcseppes fülbevaló


Nehézség: Idő:

Ajándékba horgoltam ezt a pár fülbevalót. Mivel türkiz színű és nyár van, így adott volt, hogy a maradék gyöngyeim közül a csepp alakúakat felvarrjam rá…



Minta:
1. sor: 11 láncszem. Az utolsót összekapcsoljuk az elsővel egy kúszószemmel
2. sor: 1 láncszem. 20 rövidpálca a körbe.
3. sor: 3 láncszem, egy láncszemet kihagyunk a másodikba 1 hamispálca. Ezt megismételjük. 3 láncszem, egy láncszemet kihagyunk a másodikba 1 egyráhajtásos pálca. 3 láncszem, egy láncszemet kihagyunk a másodikba 1 kétráhajtásos pálca. 3 láncszem, egy kimarad a másodikba 1 háromráhajtásos pálca, 3 láncszem, 1 egyráhajtásos láncszem ugyanabba a szembe. 3 láncszem, egy láncszemet kihagyunk a másodikba 1 kétráhajtásos pálca. 3 láncszem, egy láncszemet kihagyunk a másodikba 1 egyráhajtásos pálca. 3 láncszem, egy láncszemet kihagyunk a másodikba 1 hamispálca. Ezt megismételjük. 3 láncszem, az első szembe egy kúszószem.
4. sor: Minden szembe egy rövidpálca körben.
5. sor: 1 láncszem, *a következő szembe 1 rövidpálca, a következő szembe 1 hamispálca és 1 egyráhajtásos pálca, a következő szembe 1 egyráhajtásos pálca és 1 hamispálca, a következő szembe egy hamispálca*. A két csillag közötti részt ismételjük még 10x. Eldolgozzuk a fonalat.
Kikeményítettem, majd száradás után varrtam rá a gyöngyöket.
Az 5. sor és gyöngyök nélkül készült szettet itt nézhetitek meg. Barnában pedig itt szerepel.

Ha tetszik, csatlakozz a Facebook oldalamon is, hogy mindig értesülj a legújabb ötletekről!

Hozzászólások lezárva.