Katica jelmez farsangra


Nehézség: Idő:

Katica jelmezt is készítettem farsangra. Igazából gombhoz a kabát esete valósult meg. A fejpánthoz kellett legyártanom a többi részt. Vehettem volna katica jelmezt, de azok nekem annyira nem tetszenek. Nehéz lenne megfogalmazni, miért. Így megvalósítottam a saját elképzelésemet, ami szerencsére a tulajdonosának is bejött, nagyon jól áll neki, mert kellően vagány.



A tüllszoknyával kezdtem. Vettem fekete kb 2,5 cm vastag gumit és 2,5 m hosszú 150 cm széles piros tüll anyagot. Ez utóbbit felvágtam csíkokra. A csíkok hossza a szoknya hossza kétszer és még két centiméter, a szélességük olyan 6-8 cm. Majd hurkolással ráerősítettem mindegyiket a gumira egyesével. Ez egy időigényes feladat, de szerintem megéri. Előnye, hogy varrni csak a gumi összevarrásánál kell.
A szárny elkészítése még hosszabb idő volt, de végül olyan lett, amilyennek elképzeltem. Újságpapírt csíkokra vágtak a gyerekek, én meg csirízzel (liszt és víz) felkasíroztam a megfelelő felületre. Nálam ez egy Bilibo nevű játék volt. Csirízzel beáztattam a papírcsíkokat, sok réteget egymásra illesztettem, majd száradni hagytam egy napot. Levettem, méretre vágtam a két szárnydarabot. Nem volt elég erős, így fehér papírcsíkokat ragasztottam még rá kívül-belül hobbiragasztóval. Száradás után befestettem mindenhol a megfelelő színnel. Száradás után kartonnal összeragasztottam a két szárnyrészt. Ragasztottam rá vastag fekete gumikat és újabb kartondarabot ragasztottam rá. Mindent ragasztópisztollyal oldottam meg, hogy jól tartson.


Tanító szándékkal, hogy rögzüljön, mit is esznek a hétpettyes katicák maradék piros fonalból kis kosarat is készítettem meg levéltetveket bele. A kosarat úgy horgoltam, mint egy sapkát, csak a végén fület horgoltam neki. A levéltetvek Kindertojás belsők behorgolva zöld és fehér fonallal. A kosárra a végén régebbről maradt fa katicákat ragasztottam ragasztópisztollyal.

Mindezt fekete harisnyával vagy cicanadrággal és fekete felsővel fogja viselni a gazdája. Az ő ötlete és kivitelezése volt félig az álarc a szetthez.
Igyekeztem minél több dolgot újrahasznosítani hozzá.
Szerintem szuper lett. :)

Hozzászólások lezárva.