Méhecske ujjbáb


Nehézség: Idő:

Az ujjbábok WC-papírgurigából sorozatom következő része: a méhecske. Óvodásaim nagyon megszerették az utóbbi időben ezt a kis állatot. Szeretjük, mert hasznos és tudunk róla már verset, mesét is. Állatok világnapján azokra az állatokra is szoktunk gondolni, amelyektől félünk, amelyeket nem szeretünk annyira. Ilyen lehet a méh is, aminek a csípésétől tartunk. Mi megpróbáltuk megkedveltetni ezt a rovart is a gyerekekkel. Nagyon szeretik Móra Ferenc: A nyughatatlan méhecske című meséjét. Ehhez készült ez a báb. Ti milyen állatot látnátok szívesen a blogon? Esetleg ha ti is készítettetek már hasonlót az ötleteim alapján, szívesen felrakom az oldalra, ha szeretnétek.

Hozzávalók: 1 db sárgára festett papírguriga, 2 db 6,5 cm-es zseníliadrót, 1 db 2,5 cm-es zseníliadrót, 1 db 3,5 cm átmérőjű körlap (fehér, fekete vagy sárga), 2 db felragasztható mozgó szem, 3 db 16,5×0,6 cm-es papírcsík, amit újságpapír fekete részéből vágtam ki, valamint a szárny fehér papírból kivágva, olló, ragasztó, fekete filctoll. Természetesen a csíkokat, szemet lehet festeni vagy rajzolni is.

Ha kinyomtatod, ez alapján kivághatod a szárnyat és az arcát:

Ha minden kifestve, kivágva, behajtjuk a guriga tetejét két oldalon befelé nyomva. Ráragasztjuk a fekete csíkokat, majd az arcot, amit előtte megrajzoltunk. A mozgatható szemeket a helyükre tesszük, a szárnyat pedig a hátára. Az orr helyét óvatosan kiszúrjuk, majd beleerősítjük a legkisebb zseníliadrótot. Végül beledugjuk a csápokat és repülhet a méhecske! ;)

További ötleteimet gyerekeknek itt találod.

Újrahasznosítással kapcsolatos bejegyzéseket itt találsz még.

Ha tetszik, csatlakozz a facebook oldalamon is, hogy mindig értesülj a legújabb ötletekről!

Egy hozzászólás a(z) “Méhecske ujjbáb” bejegyzéshez

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!