Társasjáték ovisoknak 2.


Nehézség: Idő:

Állatok világnapjára találtam ki ezt a játékot az óvodásoknak két éve. Nem nehéz játék, de ismerkedhetnek a színekkel, az állatok táplálkozásával a gyerekek, és hatos számkörben gyakorolhatják a számlálást (mennyi hiányzik, hányat kell még gyűjtenem, a másik gyereknek mennyivel van több…).

Nézzük, mi kell a játék elkészítéséhez! Megrajzoljuk néhány állat képét (akár a gyerekekkel együtt). Ezeket más-más színű színes lapokra ragasztjuk fel, majd alájuk hat-hat darab fehér négyzetet teszünk fel. Lerajzoljuk, amit a kiválasztott állataink esznek, vagy az Internetről leszedünk képet és kinyomtatjuk. Minden eleségből hét-hét kis négyzetet készítünk (hat darab szükséges a gyűjtögetéshez, egy a dobókockához). Miután ezzel megvagyunk, meghajtogatjuk a dobókockánkat (korábbi cikkemben már közzétettem, itt megnézheted, hogyan). Erre ragasztunk egy nagyobb négyzetet, ami megegyezik az állataink alá helyezett színes lap színével. Majd a megfelelő színhez hozzáerősítjük a megfelelő eledelt.

 

A szabály pedig a következő: Megegyeznek a játékosok, hogy ki, melyik állatnak gyűjti a télirevalót/eleséget. Egy állatos mondókával kiszámoljuk, ki kezd. Dob a kockával. Ha a saját eleségét dobta, vehet egyet magának (segít a gyerekeknek az, hogy az állat képe alatti szín és a dobókockán az eleség alatti szín megegyezik). Ha nem a saját állatának való eleség képét dobta, akkor az óramutató járásával megegyezően következnek a többiek. Az nyer, aki legelőször gyűjti össze mind a hat eledelt.

Nehezíthető a játék, ha több eleséget kell gyűjteni, vagy olyan dobókockát gyártunk, ahol már a színek nem segítenek (lásd a fenti képen).

További ötleteimet gyerekeknek itt találod.

Ha tetszik, csatlakozz a facebook oldalamon is, hogy mindig értesülj a legújabb ötletekről!

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!