Hordó alakú torta


Nehézség: Idő:

Lányom nagypapájának készült ez torta a 60. szülinapjára. Imád a szőlőben tenni-venni, ősszel ez a legkedvesebb elfoglaltsága, így régóta tervezetem, hogy ilyet fogok megformázni erre a kerek évfordulóra. Az ötlet most nem saját. Volt osztálytársam készít ismerőseinek tortákat, ő alkotott hasonlót és mikor megláttam, már akkor tudtam, hogy egyszer majd eljön az én időm. Most elérkezett és megsütöttem. Nem mondom, hogy nem izzasztott meg, de megérte. :) A belseje egyébként teljesen olyan volt, mint a békás tortáé, amit a lenti linken megtalálhattok.


Tovább olvasom.

Adventi naptár – csizmák


Korábbi cikkemben emlegettem lányom adventi naptárját. Igyekeztem lefotózni egyben az egészet, ahogy ígértem, de ezzel a poszttal fiam december eleji születése miatt jól elcsúsztam. Most bepótolom a hiányosságomat, és együtt is megmutatom a 24 csizmácskát. Elárulom azt is, hogy nálunk mézeskalácsot rejt minden nap a naptár, aminek lányom igen örül. Igaz, mivel még másfél éves sincs, neki mazsolával díszítettem, de ő cseppet sem bánja. ;)

További téli ötletekkel – köztük adventi, karácsonyi témákkal – itt ismerkedhetsz meg.

Ha tetszik, csatlakozz a Facebook oldalamon is, hogy mindig értesülj a legújabb ötletekről!

Tökölés :D


Nehézség: Idő:

Tököt faragtunk családilag. Most már nem csak én élvezem ezt, hanem a lányom is, bár a lényegét még ugye nem érti (a munkafolyamatokra, mint kikaparás, kivágás gondolok), de nagyon figyelt, és az arccal rendelkező töklegényt már előszeretettel vizsgálgatta, nézegette a végén. :) Megmutatom, mi készült idén, de itt megnézhetitek a két évvel ezelőttit is. Tavaly azért nem készült, mert nagyon kicsi volt, de annál nyűgösebb. :)


Tovább olvasom.

Babanapló


Nagyon dolgoztam az elmúlt időszakban. Lányomnak készítettem Babanaplót az első évéről. Ugyan egy 82 oldalas fotókönyv lett, mert összevontam a fontosabb eseményeit a fényképeivel, de azért készült néhány olyan oldal, ami az én kezem munkájából ered. Olyanokat mutatok most meg, amin nem látszik a gyermek, mert nem szeretném őt az Internet világába bevarázsolni. Elég lesz kontrollálni, ha már ezt ő maga teszi. :) Ezeket a képeket magán célokra természetesen használhatjátok, de mindenkit szeretnék megkérni, hogy tartsa be a “Szerzői jogok“-ban összefoglalt szabályokat. Köszönöm!
Tovább olvasom.

Párnák


Annyi féle párnát varrtam az elmúlt időszakban, hogy gondoltam, bemutatom őket egy cikkben. Van közöttük rátétes, amire a figurát vagy a monogramot varrtam fel, van patchwork és van teljesen egyszerű, aminél az anyaga mintás, így teljesen megfelel díszpárnának, feldobja a helyiséget, ahova kerül, mégis könnyű az elkészítése. Sőt, akadnak még gyerekeknek készült, állatformára varrt darabok is.


Tovább olvasom.

Anyák napjára


Mindjárt itt van anyák napja! :) Biztosan örülnének az édesanyák valami saját kezűleg készített ajándéknak, még akkor is, ha nem tökéletes, viszont szeretettel készítette az ő szeme fénye (akkor is, ha több gyerek van, mert akkor is mindegyik a szeme fénye). :) Aki tavaly figyelemmel kísérte az oldalt, választhatott már az ötletek közül, aki még akkor nem, az találhat magának újdonságot. Gondolom, hogy aki el is készített egyet ajándékba, annak megtetszhet most egy másik ötlet, amit megvalósíthat…

Papírvirág-készítésről itt és itt olvashatsz.

Váza készítése ez alapján akár a virágokhoz is…

Fényképtartó leírását itt találod.

Varrás kartonlapra az alábbi cikk alapján.

Ha tetszik, csatlakozz a Facebook oldalamon is, hogy mindig értesülj a legújabb ötletekről!

“Gombás” muffinok


Nehézség: Idő:

Az előző cikkemben megígértem, hogy megmutatom, hogy mit kapott még a szülinapos. Nem tortát. Ennek most több oka volt: az idő és a gyakorlat. Valahol viszont láttam ezt a jópofa muffint, gondoltam, kipróbálom, legalább gyakorolom a tortadíszítést miniben. :) Fondant szerettem volna venni, de karácsony környéki szülinapnak hála, nem tudtam, így végül marcipán lett a teteje. Nézzétek el, hogy nem tökéletesek, de nem az én konyhámban készültek, tehát nem ismertem a sütőt, nem álltak kézre úgy a dolgok, valamint időm is nagyon kevés volt elkészíteni a meglepetéseket. Ötletesnek ötletes, bárki is találta ki, mert már sajnos nem emlékszem, hol láttam…Tovább olvasom.