Befőzés


Nehézség: Idő:

El is felejtettem nektek mutatni, hogy a nyáron sokat dolgoztunk. Idén debütáltam a lekvárokkal.


Kaptam egy csomó sárgabarackot, amit végül megcsináltunk lekvárnak. Utána viszont annyira belejöttem, hogy őszi barackhoz is kedvet kaptam.

Az apróságok meg örömmel darabolták. Ami nagyon jól fejleszt és a puha húsú, érett gyümölcsökkel és a “babakéssel” a legjobb ezt elkezdeni. Miután megvoltak a lekvárok kellett hozzá címke is. Megrajzoltam a barackokat, ők pedig kiszínezték.


Örültem, hogy megcsináltuk, mert az őszit már cukor nélkül tettük el és a sárgabarackba is jóval kevesebb került, mint az “előírás”.
Később készült két üveg aszalt paradicsom, azt is “díszítettük”.

Ha tetszik, csatlakozz a Facebook oldalamon is, hogy mindig értesülj a legújabb ötletekről!

Esküvőre…


Nehézség: Idő:

Említettem korábban, hogy esküvőre készültem. Igazából a szervezkedésben is részt vettem. Férjemmel mi készítettük a meghívókat, a boroscímkét és a köszönetajándékokat.
Az ifjú pár házasságkötésének története ott kezdődött, hogy Párizsban jártak. A most már ifjú férj ott kérte meg a most már ifjú feleség kezét (vagy csak lehajolt cipőt kötni…mint a kedves barátok jelezték a gratulációk során ;) ) Ezt követően ránk esett a választás, hogy a fent említett pár dolgot kivitelezzük. A meghívó “mintáját” ők választották, mi rájuk igazítottuk és így az Eiffel-torony is “bekerült a képbe”. A köszönőajándék mézeskalács pedig a meghívó mintáját igyekszik feleleveníteni. Most, hogy összekötötték az életüket, megmutathatom nektek a hosszú munkafolyamatok eredményét. :)


Tovább olvasom.

Ágyrácsvédő


Nehézség: Idő:

Megálmodtam, és hosszas tervezgetés után meg is valósítottam egy különleges ágyrácsvédőt a gyermekem kiságyába. Az alapelgondolás az volt, hogy állatok szerepeljenek rajta, ha lehet egy mesélhető történet alapján. A másik szempontot pedig befolyásolta, hogy viszonylag olcsón sikerült beszereznem egy csodaszép kék színű méretes anyagot. Ebből jött az elgondolás, hogy akkor tengeri vagy vízi élővilág jelenjen meg rajta.

Tovább olvasom.

Peyote karkötő tervezés


Szeretnél te is ilyen karkötőket fűzni? Elsajátítottad ezt a peyote technikát, de valami egyedi, neked való, megismételhetetlen forma után kutatsz? Van egy elképzelésed, milyen mintára vágysz? A megtervezés nem úgy sikerül? Ha e-mailben küldesz egy képet, én megcsinálom neked 800 HUF-ért a pontosan leszámolható,  hosszra és szélességre rád igazított karkötő tervet. Keress bátran a kapcsolat menüpont alatt!

Gyöngyvilág

Ötletes esküvői meghívó


Nehézség: Idő:

Amikor felkeresnek egy-egy tervezési feladattal, általában két-három ötlettel állok elő, amiből a megrendelő választhat, és a számára leginkább tetszőt közösen csiszolhatjuk tovább. A mostani bejegyzésben egy ilyen folyamat során kiesett, de számomra annál kedvesebb meghívóról lesz szó. Ezt is esküvőre terveztem, azzal a szándékkal, hogy az túlmutasson a hagyományos funkcióján, miközben azt is maradéktalanul ellátja.

Tovább olvasom.

Esküvői meghívó


Nehézség: Idő:

Ebben az évben több esküvőre is hivatalos voltam. Előfordult, hogy az előkészületekből is kivettem a részemet. Ez a szolid esküvői meghívó például Andi és Laci nagy napjára készült. A tervezéskor az volt a pár kérése, hogy ne legyen bonyolult, de maradjon mégis elegáns. Végül egy háromrét hajtott, A5-ös méretű, akvarell papírra nyomtatott megoldásban egyeztünk ki.

Tovább olvasom.

Névjegykártya


Nehézség: Idő:

A vállalkozásom szépen lassan kezd beindulni. A szemfülesek már észrevehették, hogy felkerült az egyéni vállalkozásom adószáma is az oldalra, vagyis mostantól lehet tőlem ezt-azt rendelni, mindenféle ötlettel megkeresni, és megbízni azok megvalósításával! A sok papírmunka mellett persze a reklámra is gondolnom kell, ezért éreztem szükségét, hogy legyen saját névjegykártyám is. Reklám nélkül nem megy semmi – szokták mondani – hát legyen! De hogyan is készült el? A cikkből megtudhatod.

Tovább olvasom.