Őszi koszorú Makk Marcival és Makk Marcsival


Nehézség: Idő:

Elkészült végül idei őszi koszorúnk is. Jártam nemrég egy kreatív boltban, ahol nem tudtam ellenállni a filcből készült makkoknak és tölgyleveleknek. A makkokból Makk Marcsi és Makk Marci lett végül, a leveleket meg – kis kiegészítéssel – felragasztottam ragasztópisztollyal a tavaszi-nyári virágos koszorúnk szalma alapjára. Így egész olcsón megúsztam. A figurák is gyorsan elkészültek. A megvásárolt filcmakkokra ráragasztottam a mozgó szemeket, és rákötöttem madzaggal négy-négy kis filckarikát, hogy legyen kezük, lábuk. Makk Marcsi “hajában” a szalag is filcből van. A ragasztáshoz mindenhol ragasztópisztolyt használtam.


Makk Marcit és Makk Marcsit igazi makkból is készítettünk. Itt megnézhetitek…

Ha tetszik, csatlakozz a Facebook oldalamon is, hogy mindig értesülj a legújabb ötletekről!

Tortadíszítés


Nehézség: Idő:

Az a megtiszteltetés ért, hogy a Sidrip Alliance zenekarnak én varázsolhattam rá a logóját az 5 éves fennállásukat jelképező ünnepi tortájukra. Ismerősök zenekaráról van szó, így örömmel teljesítettem a feladatot. :) Magát a tortát nem én készítettem, hanem kaptam egy csokibevonatos tortát, amire marcipánnal, tojáshabbal és Smarties-sel megmintáztam a logójukat. Kalandosnak kalandosra sikeredett, mert a logó betűi több darabra vannak vágva, a betűk kivágása után szét kellett őket szabdalni, majd a tortán újra összerakni. A feladat nehezítéseként az anyás korszakában lévő kisebbikem úgy döntött, hogy a délutáni alvást rövidítve, az egyik kezem lefoglalva megnézi, hogy is kell ezt csinálni. ;) :D A Sidrip felirat marcipánbetűit víz segítségével rögzítettem a tortán. A D betű közepébe egy pirosas színű Smarties került, az “alliance” feliratot pedig zacskóba töltött tojáshabbal írtam rá a csokibevonatra. Ennél bonyolultabbat nem is szeretett volna az illető, aki a zenekar köszöntését szervezte. A díszítésem így sikerült:

Korábbi tortáimról itt, itt és itt olvashattok…

Ha tetszik, csatlakozz a Facebook oldalamon is, hogy mindig értesülj a legújabb ötletekről!

Életgomba-kulcstartó


Nehézség: Idő:

Már készítettem és mutattam nektek horgolt Super Mario-s gombát, amiből végül kabala lett, bár kulcstartónak szántam. Most elkészült ugyanaz, vékonyabb fonalból, a megfelelő méretben. Ezek most díjnak készültek egy Árok Party nevű rendezvényre, ahol a régi számítógépek szerelmesei gyűlnek össze. Ők támogattak azzal, hogy a honlapjukra kitették a linkemet, cserébe készültek a gombácskák. Remélem, a nyertesek örültek nekik! ;) Gratulálok az összes díjazottnak! :)


Tovább olvasom.

“Gombás” muffinok


Nehézség: Idő:

Az előző cikkemben megígértem, hogy megmutatom, hogy mit kapott még a szülinapos. Nem tortát. Ennek most több oka volt: az idő és a gyakorlat. Valahol viszont láttam ezt a jópofa muffint, gondoltam, kipróbálom, legalább gyakorolom a tortadíszítést miniben. :) Fondant szerettem volna venni, de karácsony környéki szülinapnak hála, nem tudtam, így végül marcipán lett a teteje. Nézzétek el, hogy nem tökéletesek, de nem az én konyhámban készültek, tehát nem ismertem a sütőt, nem álltak kézre úgy a dolgok, valamint időm is nagyon kevés volt elkészíteni a meglepetéseket. Ötletesnek ötletes, bárki is találta ki, mert már sajnos nem emlékszem, hol láttam…Tovább olvasom.

Rátétes párna


Nehézség: Idő:

Aki régen sokat játszott számítógépes játékokkal, az felismeri a párnán szereplő gombát a Super Mario-ból. :) Elárulom, hogy ez a férjemnek készült, mivel nagy rajongója ennek a játéknak (is). Sokat gondolkoztam, mit találjak ki neki karácsonyra, végül e mellett döntöttem, hogy kényelmesebben üljön, mikor dolgozik. Ez is maradék anyagokból van, a párna eleje nem is egy anyagból van kivágva, hanem patchwork-szerűen összedolgozva, mert a barna anyagomból már csak így jött ki. Az is megsúgom nektek, hogy a cipzár sem új, valahonnan kaptam egy olyat, amit most felhasználhattam. Ehhez kicsit több négyzetrácsos papír kellett a tervezéskor, mint a sima patchwork párnához, mert a gombát is meg kellett rajzolni, mielőtt kiszabtam. Igyekeztem minél inkább az eredetihez hasonló mintát készíteni, bár varrva ez nem könnyű. A végeredménnyel elégedett voltam, és a gazdája is örül neki. :)


Tovább olvasom.

Retró számítógépes játék mintás telefontokok


Ezek a telefontokok egy retró számítógépes találkozóra készültek, ahol a versenyek díjazottjai kapják majd meg őket. Azért varrtam a fiúknak ezt a négyet cserébe, amiért ők reklámozták az oldalukon a weblapom linkjét. Igazi bartel üzlet :)   Aki szeretné megnézni, hogy miről is szól mindez, az megteheti az Árok party honlapján. (Egy kis segítség: a kezdőlap után a kérdőjelekre kattintva érhetőek el az információk.)