Esküvőre…


Nehézség: Idő:

Említettem korábban, hogy esküvőre készültem. Igazából a szervezkedésben is részt vettem. Férjemmel mi készítettük a meghívókat, a boroscímkét és a köszönetajándékokat.
Az ifjú pár házasságkötésének története ott kezdődött, hogy Párizsban jártak. A most már ifjú férj ott kérte meg a most már ifjú feleség kezét (vagy csak lehajolt cipőt kötni…mint a kedves barátok jelezték a gratulációk során ;) ) Ezt követően ránk esett a választás, hogy a fent említett pár dolgot kivitelezzük. A meghívó “mintáját” ők választották, mi rájuk igazítottuk és így az Eiffel-torony is “bekerült a képbe”. A köszönőajándék mézeskalács pedig a meghívó mintáját igyekszik feleleveníteni. Most, hogy összekötötték az életüket, megmutathatom nektek a hosszú munkafolyamatok eredményét. :)


Tovább olvasom.

Olvasói alkotás – mézeskalácsszívek esküvőre


Egyik olvasóm elkészítette korábbi ötletem alapján esküvői ajándéknak a mézes szíveket az unokaöccsének és menyasszonyának. Néhány fényképet küldött róluk (beleegyezett, hogy közzétegyem őket), szerintem nagyon ügyes, és véleményem szerint ő is arra biztatna mindenkit, ha valaki szeretné elkészíteni valamelyik ötletemet, bátran próbálja meg! :)Tovább olvasom.

Esküvőre


Nehézség: Idő:

Az egyik titkos projektemet mutatom most meg nektek. Polgári esküvőre készült ez a csokor és a hozzá illő nyaklánc-kitűző-fülbevaló szett. Stílusosan a fehér árnyalatok dominálnak rajtuk. Érdekelne a véleményetek, kinek, hogy tetszik?

Tovább olvasom.

Zsákok, textil tasakok


Nehézség: Idő:

Az egyik vásárlóm azzal a kéréssel keresett meg, hogy szeretne a hétvégi háza nyári konyhájába fűszeres zsákokat, amikben tárolhatja a kertben megtermett fűszer és gyógynövényeit szárítva. Ez egy nagyon kedves, praktikus ötlet, gondoltam a megvalósítását megosztom veletek. Ezeket a kis tárolókat sokféle anyagból el lehet készíteni, ha organzából varrod, akkor akár az esküvői köszönetajándékokat is beleteheted. :)

Tovább olvasom.

Ötletes esküvői meghívó


Nehézség: Idő:

Amikor felkeresnek egy-egy tervezési feladattal, általában két-három ötlettel állok elő, amiből a megrendelő választhat, és a számára leginkább tetszőt közösen csiszolhatjuk tovább. A mostani bejegyzésben egy ilyen folyamat során kiesett, de számomra annál kedvesebb meghívóról lesz szó. Ezt is esküvőre terveztem, azzal a szándékkal, hogy az túlmutasson a hagyományos funkcióján, miközben azt is maradéktalanul ellátja.

Tovább olvasom.

Mézeskalács madárpár


Mézeskalács szívekről már tegnap beszámoltam. Mivel erre az esküvőre én is hivatalos voltam, arra gondoltam, hogy meglepem az ifjú házasokat, és a nászajándék mellé készítek egy madárpárt is. Egymás felé néznek, a fiú nyakkendőt és ezüst cukorgyöngyöket kapott, a lány pedig diadémot és rózsaszín cukorgyöngy díszítést.

Tovább olvasom.

Mézeskalács szívek esküvői köszönetajándéknak


Nehézség: Idő:

Több esküvői előkészületben vettem részt az utóbbi időben. Az egyik feladatom, ami igencsak testhez álló volt, mézeskalácsból köszönetajándékok készítése volt. Az ifjú pár egy modern mintát választott a natúr színű mézeseim közül. Mivel nem családias, hanem több mint 100 fős esküvőre készültünk, így 130 darab nagy méretű szívet sütöttem meg és díszítettem ki cukormázzal és ezüst színű cukorgyöngyökkel.

Tovább olvasom.

Esküvői meghívó


Nehézség: Idő:

Ebben az évben több esküvőre is hivatalos voltam. Előfordult, hogy az előkészületekből is kivettem a részemet. Ez a szolid esküvői meghívó például Andi és Laci nagy napjára készült. A tervezéskor az volt a pár kérése, hogy ne legyen bonyolult, de maradjon mégis elegáns. Végül egy háromrét hajtott, A5-ös méretű, akvarell papírra nyomtatott megoldásban egyeztünk ki.

Tovább olvasom.