Nemzeti színben…


Nehézség: Idő:

Idén megmaradtak az évekkel ezelőtti kokárdáink, így azt nem kellett készítenünk. A piros-fehér-zöld láz, azonban idén is elért persze. Készítettünk háromféle karkötőt. Vasalógyöngy fűzéssel gumidamilra, sodrással, fonással pamutfonalból. Ezek még akár holnap is elkészíthetők, annyira egyszerűek. :)

Korábbi március 15-i ötleteim itt találhatóak.

Ha tetszik, csatlakozz a Facebook oldalamon is, hogy mindig értesülj a legújabb ötletekről!

Karkötő fűzés


Nehézség: Idő:

Korán kezdtük a szülinapi buliba járást. :) Ez már a második. Az elsőnél elfelejtettem fényképezni, de ott is adott saját fűzésű karkötőt, csak ott még összevissza kerültek a gyöngyök a gumidamilra. Természetesen kapott még mást is az ünnepelt. Remélem, azért legalább annyira örült, mint amilyen örömmel készült ez a pár karkötő. ;) (Négy évesen a gumidamilra fűzés még nem biztos, hogy minden gyereknek megy, de később is elkészíthető anyák napjára, szülinapra, névnapra, karácsonyra kedves ajándék lehet. Nagyon jól fejleszti a finommotorikus képességeket, szem-kéz koordinációt, monotóniatűrést, de még a gondolkodást is! Nem beszélve a sikerélményről! ;) )


Tovább olvasom.

Variációk kokárdára


Tavaly megosztottam veletek néhány ötletet március 15-e kapcsán. Készíthettek kokárdát magatoknak, de akár a gyerekekkel is. Most felelevenítem, hogy milyen ötleteim voltak eddig… (Ha a vastag betűs részre kattintotok, megjelenik a cikk az adott darabról.)
1. Kokárda gyöngyből: nagyon kedves, mutatós darab, nagyobb lurkókkal is elkészíthetitek.

2. Kokárda körmöcskével: kisebb, körmöcskézésre már indíttatást mutató porontyokkal is megvalósíthatjátok.

3. Nemzeti színű fülbevaló: leginkább felnőtteknek javaslom a megvarrását, talán filc anyagból a már varrni tudó gyerekek is elkezdhetik.

Ha tetszik, csatlakozz a Facebook oldalamon is, hogy mindig értesülj a legújabb ötletekről!

Olvasói alkotás – gyöngyös karácsonyfa


Kovácsné Süli Mónika elkészítette a gyöngyös karácsonyfát, és mivel párban van, gondolom, nem is karácsonyfadísz lesz belőle, hanem inkább fülbevaló… :)


Ha te is szeretnéd elkészíteni, kattints ide!

Alkottál valamit és szeretnéd megosztani másokkal is örömödet? Írj a “kapcsolat” menüponton keresztül, vagy e-mailt a zsorika@zsorika.hu oldalra. Feltöltheted a Facebook oldalamra, illetve ott is értesíthetsz levélben.

Ha tetszik, csatlakozz a Facebook oldalamon is, hogy mindig értesülj a legújabb ötletekről!

Gyöngyös-drótos karácsonyfa


Nehézség: Idő:

Ez a kis dísz akkor jutott eszembe, mikor a körmöcskés karácsonyfát készítettem. Még könnyebb elkészíteni, bár igényel némi türelmet és kitartást a dróthajlítás és a gyöngyfűzés. Annyira egyszerű, a képen jól látható minden, hogy nem is fűzök ;) hozzá kommentárt…mint a híradók végén a “kommentár nélkül” feliratú videók :) ))) Kellemes karácsonyi készülődést kívánok Mindenkinek! :)

További téli ötletekkel – köztük adventi, karácsonyi témákkal – itt ismerkedhetsz meg.

Ha tetszik, csatlakozz a Facebook oldalamon is, hogy mindig értesülj a legújabb ötletekről!

Lila gyöngyös fülbevaló


Egy ismerősöm megkért, hogy egy bizsu karkötőjét újra fűzette, de kimaradt belőle néhány gyöngy, készítsek azokból neki fülbevalót hozzá. A karkötőt kizárólag az orgona lila színei uralták: világos és kicsit sötétebb orgona lila. Kaptam 24 darab körülbelül 3 milliméter átmérőjű gyöngyöt a sötétebb árnyalatból. A két csillogó nagyobb gyöngyöt már én tettem hozzá, mert szerintem így mutatott a legszebben, bár többféleképpen is elhelyezgettem, próbálgattam. Végül ezt kreáltam. Nem vagyok egy nagy gyöngyfűző mágus, de igyekeztem nagyon. Kíváncsi vagyok, kinek, hogy tetszik!? Tovább olvasom.