Körmöcskés lúd


Nehézség: Idő:

Márton-nap közeledtével eszembe jutott még egy ludas ötlet. Mi lenne, ha a körmöcskéből készült zsinórból libát próbálnék készíteni. Megmutatom, hogy készült, és hogyan sikerült a végén. Remélem, hogy nektek is tetszik!

Mire is lesz hozzá szükség? Kis gombolyagnyi maradék fehér fonalra, pici piros vagy narancssárga filcanyagra, gyöngyre, körmöcskére, maradék szalaganyagra, tűre, ollóra, fehér, fekete cérnára (helyette lehet ragasztót is használni). Először elkészítünk egy 40 cm hosszú körmöcskével készült zsinórt, aminek menetét itt már leírtam. Majd összehajtogatjuk a képen látható módon, farkánál összevarrjuk. A belső hurok lesz a szárnya. A külső hurkot kicsit összefogjuk, nyakat képzünk a lúdnak, amit a szalaggal összekötünk. Kivágunk egy csőrt a filcanyagból (de lehet papírból is), és felvarrjuk, vagy felragasztjuk a gyöngyszemekkel együtt. Nem nehéz feladat, a hozzá való zsinórt az óvodások is elkészíthetik. Az apróságok ragasztásánál, varrásánál segítsünk nekik! Használhatjuk díszként bárhova.

További ötleteimet gyerekeknek itt találod.

Ha tetszik, csatlakozz a facebook oldalamon is, hogy mindig értesülj a legújabb ötletekről!

6 hozzászólás a(z) “Körmöcskés lúd” bejegyzéshez

    • Hajráááá! :D Ügyeskedjetek! :) Ha megosztjátok velem és az olvasókkal is, hogy mit sikerült alkotnotok, akkor nagyon örülnénk. :) Elnézést, hogy a hozzászólásod lassan jelent meg, de moderálnom kell a sok spam miatt, és tegnap meg ma hiba volt a rendszerben. Megértésedet köszönöm!

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!