Virág fülbevaló


Nehézség: Idő:

A forró nyárra való tekintettel még egy üdítő ékszerrel leplek meg benneteket. A téma újra virág, de más a forma, más a technika. Remélem tetszeni fog! Ha szeretnétek, ezt is elkészíthetitek magatoknak a fényképeket és a leírást követve. Ez alapján alkothattok hozzá illő medált, karkötőt, kitűzőt, csatot vagy díszíthettek vele pólót, ruhát, táskát is. Az anyagok, a gombok, gyöngyök és a színek variációival más és más stílust, hangulatot érhettek el, táskáitokhoz, ruháitokhoz alakíthatjátok kiegészítőiteket.

Én ezt most organzából készítettem, de beszerezhettek hozzá bélésselymet, szatént, vagy bármilyen vékony, selymes anyagot. Nem kell sok, bármilyen kevés, maradék megteszi. Varrhatjátok régi, már nem használt ruhából, összegyűjtött gombokból. Szükséges még két gomb, vagy gyöngy a közepükre, pici darab hozzá illő színű filcanyag, és fülbevaló szerelékek. Az összeállításhoz tű, cérna, olló, toll vagy ceruza, ragasztópisztoly és kúpos fogó szükséges.

Kivágunk a textilből hat akkora méretű kört, amekkorára a fülbevalót szeretnénk. A filcanyagból két kisebb körlapra lesz szükség. A sziromnak való darabok mindegyikét félbe, majd ismét félbe hajtjuk és a képen látható módon összevarrjuk a tűvel és a cérnával. Ahogy az elsőt, úgy a többi ötöt is szépen felfűzzük egymás mellé. Mikor ezzel megvagyunk, összeöltjük az utolsót az elsővel, és már ki is alakult a virágformánk. Kicsit eligazgatjuk, középen eldolgozzuk, végleges formát adunk neki.

Mielőtt a hátuljára felragasztjuk a korábban (a képen látható módon) meghajtott szerelőpálcát és a filcdarabot, ráerősítjük a gombot is. Végül a fogó segítségével összekapcsoljuk a golyós akasztóval. Elkészült a pár egyik darabja, ismételjük meg a fenti műveletet. Ezek után már csak a dicséreteket kell fogadnunk és büszkén viselnünk legújabb ékszerünket.

Gyöngyvilág

2 hozzászólás a(z) “Virág fülbevaló” bejegyzéshez

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!