Kaktusz


Nehézség: Idő:

Ezen a forró, nyári napon megmutatom nektek mire lehet még használni a horgolt virágokat, amikkel az utóbbi időben foglalkoztam. Mire másra is gondolhatnék, mint arra a növényre, ami talán a legjobban tűri a meleget, a kaktuszra. Mivel ez filcanyagból készül, így még jobban bírja a szárazságot! ;) Egy barátom régebben megkért, hogy próbáljak meg kaktusz tűpárnát készíteni. El is készült már jó ideje, de mostanában kevés időm van a cikkírásra, így most osztom meg veletek, mert ebben a nagy kánikulában kezembe akadtak a képek, és eszembe jutott.



Nem kell sok minden hozzá, zöld filcanyag, egy kis cserép, kevés drót, pici gipsz, és egy virág. Miután összevarrtam a kaktuszt 10 darabból, kitömtem vatelinnel, majd az alján összeöltöttem keresztben teljesen, hogy legyen mihez rögzíteni a drótot, ami a gipszben tartja.

Felvarrtam rá a virágot, amit korábban ez alapján horgoltam. Összetekertem úgy a drótot, hogy beleilleszkedjen a cserépbe. Alul egy vastag fólialappal (de bármi lehet, ami megakadályozza, hogy a lyukon távozzon a folyékony gipsz) kibéleltem, majd gipszet öntöttem a cserépbe (nem sokat, hogy ne folyjon ki felül). Beleillesztettem a drótos kaktuszt és megvártam, míg megköt. A kicsapódott gipszréteget másnap letöröltem a cserép külső oldaláról. Nem nehéz, de mégis kész egy pofás kis kaktusz tűpárna. :)

Aki nem szeretne horgolni, varrhatja is a virágot. Annak elkészítését itt írtam le.

Ha tetszik, csatlakozz a Facebook oldalamon is, hogy mindig értesülj a legújabb ötletekről!

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!