Mézeskalács szívek esküvői köszönetajándéknak


Nehézség: Idő:

Több esküvői előkészületben vettem részt az utóbbi időben. Az egyik feladatom, ami igencsak testhez álló volt, mézeskalácsból köszönetajándékok készítése volt. Az ifjú pár egy modern mintát választott a natúr színű mézeseim közül. Mivel nem családias, hanem több mint 100 fős esküvőre készültünk, így 130 darab nagy méretű szívet sütöttem meg és díszítettem ki cukormázzal és ezüst színű cukorgyöngyökkel.

A mézeseimet látva gyakran teszik fel még a gyakorlott háziasszonyok is a kérdéseket: hogyan készítem a cukormázat, illetve hogyan sikerül ilyen szép vékonyan rajzolni ezzel az anyaggal? A recept a következő: 12-15 dkg porcukrot átszitálunk kétszer (mennyisége attól függ, mekkora volt a tojásunk).

 

Sűrű lyukú szitán átszitáljuk kétszer a porcukrot, hogy minél kisebb szemcséket kapjuk. Felverünk habverővel egy tojás fehérjét, majd hozzákeverjük – szintén a habverővel – a porcukrot. Szoktak hozzátenni pár csepp citromlevet is, úgy kevésbé törik száradás után a díszítés. Belekanalazzuk egy zacskóba. Ezután én körülbelül fél órát szoktam állni hagyni, hogy elolvadjanak teljesen a tojásban a porcukorszemcsék.

 

Kivágjuk a zacskó sarkát, de csak annyira, hogy maximum 2 mm-es rés keletkezzen rajta. Díszítés közben nem kell a zacskót a mézeskalácshoz érinteni. Úgy kell rajzolni vele, hogy egy ponton rátesszük a sütire a cukormázat, majd pár milliméterrel felette vezetjük addig, amíg a kívánt részen megrajzoltuk a vonalat. A cukormáz szépen hozzáidomul a mézes felületéhez. Nem szabad nagyon nyomni a zacskót közben, mert kidurran a zsák. Ha eldugul, ki kell óvatosan venni belőle a beszorult porcukorszemcséket. A cukorgyöngyöket még addig kell belerakni, amíg nem szárad meg a minta. Némi gyakorlással szép díszeket lehet készíteni különböző alkalmakra.

 

A pár kérésére fehér organza tasakokba csomagoltam a szíveket, és még az alkalomhoz illő feliratot is kaptak a kis ajándékcsomagok.

További mézeskalács szíveket láthatsz a galériában.

Még több mézeskalács: itt!

További esküvői ötleteimet itt találod!

Ha tetszik, csatlakozz a facebook oldalamon is, hogy mindig értesülj a legújabb ötletekről!

Egy hozzászólás a(z) “Mézeskalács szívek esküvői köszönetajándéknak” bejegyzéshez

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!