Adventi “koszorú” másként


Nehézség: Idő:

Ma már nagy divat, hogy nem koszorúra rakják az adventi gyertyákat. Úgy gondoltam, idén a gyerekek szobájába is készítünk egy koszorút valamilyen formában. Mivel egy részét velük együtt szerettem volna elkészíteni, de az idő is sürget, az sem ártana, ha olcsó lenne és biztonságos, így a döntésem a díszített üvegekre esett.



Négy darab bébiételes üveg, kevés szalvétatechnikához használatos ragasztó (vagy olyan ragasztó, ami átlátszóvá szárad), ecset, szalag, műhó, négy darab mécses (esetemben LED-es) kellett hozzá.
Kevés műhavat beleöntöttem egy papírtányérba. A gyerekek ecsettel bekenték a ragasztóval az üvegeket és beleforgattuk a műhóba. Egy éjszakát száradni hagytam, de így is hullik, sebaj, olyan, mint a hó. ;) Rákötöttem óvatosan a szalagokat, számokat vágtam ki régi kozmetikai kendős kartondobozból (kötött mintája volt), amiket ráragasztottam, de ezt már erősebb ragasztóval. Tulajdonképpen nem nagy ördöngösség, de a gyerekeknek tetszett. Mécsessel meg úgy mutat, mintha havas-jégvirágos lenne az üveg. :)


Ha nincs jobb ötletetek, holnap még ezt is elkészíthetitek az első gyertyagyújtásig, sőt, akár karácsonyi ajándéknak egy mécsest is ragaszthattok hasonlóképpen a gyerekekkel.
Kellemes, alkotással teli adventet kívánok mindenkinek! :)

További téli ötletekkel – köztük adventi, karácsonyi témákkal – itt ismerkedhetsz meg.

Ha tetszik, csatlakozz a Facebook oldalamon is, hogy mindig értesülj a legújabb ötletekről!

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!