Szörnyecskés kugli PET palackból


Nehézség: Idő:

Sok mindent csináltam, csináltunk az elmúlt időszakban, csak eddig nem volt időm megmutatni. Megpróbálkozom ezzel a közeljövőben. Remélem, sikerül mindent megmutatni!
Nyári szünet az oviban. Konkrét foglalkozások nincsenek, de valamivel azért minden nap elő kell rukkolni, hogy akiknek mondjuk a szüleikkel, nagyszüleikkel nem lehet igazi játékos a nyár, találjanak valami elfoglaltságot a homokozáson, mászókázáson kívül. Készítettem például egy szörny kuglit is.




Teljesen újrahasznosított. Volt otthon hat 0,5 literes PET palackom, találtunk labdát hozzá, bár én igazából lengőtekét szerettem volna, de a szél közbeszólt. Az akrilfesték, amivel zöldre festettem is maradék. Először befestettem belülről a PET palackokat. Feloldottam annyira a festéket, hogy belül folyjon az üvegekben és végigcsorgattam bennük. Ez nem egyszerű művelet, nem lettek tökéletesek, de szörnyeknek így is megfelelt. Száradás után pillanatragasztóval ráragasztottam a tetejüket. Rárajzoltam a szörnyfejeket, lehetőség szerint különböző arckifejezésekkel (szomorú, vidám, boldog, csodálkozó, mérges…). Már csak egy labdát kellett hozzá keresni és indulhatott a játék.
Ma már úgy csinálnám, hogy mielőtt beragasztom a palackokat, megtölteném homokkal valamennyire az aljukat. Akkor a szélben is működött volna a lengőteke. Sajnos, így mindig szélárnyékban tudtak csak játszani, például a fal mellett kislabdával. De így is élvezték.
Fejlesztette a monotóniatűrést, szem-kéz koordinációt, érzelmi kifejezésekben való eligazodást. Ugyanis, mikor bemutattam a kis szörnyecskéket, játszottunk egy szituációs játékot az arckifejezésükkel.




További kinti játékokról szóló cikkeimet itt találjátok.

Ha tetszik, csatlakozz a Facebook oldalamon is, hogy mindig értesülj a legújabb ötletekről!

Hozzászólások lezárva.