Lovag jelmez farsangra


Nehézség: Idő:

Régen nem jelentkeztem. Az alkotást nem hagytam abba, de posztolni nem volt időm. Most épp meg tudom mutatni egyik farsangi jelmezemet, amit most készítettem.



Illetve csak félig én, egy részét használtan vettem, a kardot kaptuk. Nem tetszett, hogy nincs hozzá lábszár-védő rész és a tornacipőt sem éreztem megfelelőnek. Így ezekhez vettem egy fényes anyagot a méteráru boltban. Kartonból kivágtam a térdrészt és a lábszár részt. Ragasztópisztollyal ráragasztottam a fényes anyagot és némi maradék gumit. A cipőre pedig varrással és ragasztással, maradék gumival fényes lábfejrészt is csináltam. Maradt még fényes anyag, így a pólóra felvarrtam még némi fényes díszt előre és hátra is. Szerencsére ez az anyag nem foszlik, így nem kellett sokat foglalkozni vele.



Egy lovag ló nélkül mit sem ér! Kihasználatlan férfi zokniból, régi gombokból, régi fonalakból, görbe szerszámnyélből, vatelinből és szaténszalagból lovat is készítettem. A zoknit először kitömtem, rávarrtam a fonalat sörénynek. Horgoltam füleket, odavarrtam. A gombokat szemnek is odaerősítettem varrással. Ragasztópisztollyal a szaténszalagot ráerősítettem. A zokni nyílásába belenyomtam jól a kissé levágott szerszámnyelet, majd először a bélés végét, majd a zokni végét ragasztópisztollyal hozzáerősítettem. Spárgával ezt a részt jól átkötöztem, hogy ne jöjjön szét. Nem annyira nehéz feladat nekünk felnőtteknek, de óvodáskorúaknak kiváló szerep és fejlesztőjáték.

Ha tetszik, csatlakozz a Facebook oldalamon is, hogy mindig értesülj a legújabb ötletekről!

Hozzászólások lezárva.