Farmernadrágból laptoptáska


Nehézség: Idő:

Újabb kérdéssel fordultak hozzám: ha kézitáskát lehet készíteni régi farmernadrágból, akkor vajon ugyanígy laptoptáskát is lehetséges? Úgy tűnik igen, mert sikerült! Lefotóztam nektek ezt is, így akár ti is meg tujátok varrni magatoknak.

Az első és legfontosabb: meg kell tudni a laptop méreteit. Miután ezzel már tisztában voltam, a színek kerültek terítékre. Ezeket illetően most a kérés az volt, hogy inkább földszínek legyenek a farmerkék mellé. Ezért a zöldesbarna mellett maradtam. Ez is újrahasznosított: egy férfi póló, aminek a puha anyaga megvédi a laptopot a sérülésektől. Kivágtam belőle a bélésnek való részt. Volt benne egy kis felirat bevarrva, azt kibontottam belőle. Később ez lett a dísz a táska elején. Ez esetben is levágtam a nadrág szárait, majd szétbontottam a nadrág derékrészét, de az övtartókat nem mind vettem le róla.

A farmer felső része kisebbnek bizonyult a számítógépnél, így a pólóanyagból még toldanom kellett hozzá egy keveset, amit rávasalható közbéléssel erősítettem meg. Varrhattam volna a nadrág szárából is rá, de szerintem így egyedibb.

A farmer szárából kiszabtam a díszcsíkot a felső táskarészhez, majd odavarrtam mindkét oldalon. Ehhez most nem készült vállpánt, mivel így kérték. Majd színét színére fordítva összevarrtam kétoldalt az táskát.

A bélésével kicsit megszenvedtem, mivel azon töprengtem folyamatosan, hogy cipzár nélkül hogyan lehetne zárni a táskát. Kitaláltam, hogy közbélés segítségével tépőzárat erősítek bele. Ehhez a bélés egyik felét úgy kell varrni, hogy visszahajtva a másik oldalhoz tudjuk tépőzárazni, de ne látszódjon sem a varrás, sem a közbélés. Az első képen az látszik, hogyan varrtam rá a közbélést, a másodikon pedig az, hogy visszafordítottam a bal oldalon az anyagot.

Pontosan lemértem, hol kell varrni, hogy akkora legyen a bélés, amekkora a farmeros külső része a táskának. Összevarrtam színét a színére fordítva a belsejét is, amit így is hagytam, nem fordítottam ki.

 

Rágombostűztem, majd bele is varrtam a tépőzárakat a bélésbe. Itt behajtva látjátok a behajtható fülét, így kell beigazítani, ügyelve arra, hogy a tépőzár puhábbik fele kerüljön arra az oldalra, ahol a laptop a belső résszel érintkezik.

Rávarrtam a pólóról levett díszítést, majd beleigazítottam a belsejét. A legalsó képen, ahol a gombostűket látjátok, ott kell összevarrni a két anyagot. Végül visszavarrtam az övtartók felső részét a helyükre.

Ha tetszik, csatlakozz a facebook oldalamon is, hogy mindig értesülj a legújabb ötletekről!

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!