Magamról


Kedves Látogató!

Örülök, hogy benéztél kreatív oldalamra! Ha nemcsak bekukucskálsz, hanem időzöl is nálam egy keveset, biztosíthatlak róla, hogy sok érdekességet láthatsz! A rengeteg ötlet mellett a blogomban olvashatsz mindenféle technikáról és praktikáról, amelyeket az évek során megtanultam. A leírások segítségével ezeket akár magad is megvalósíthatod. A galériámban vannak az általam elkészített „kreációim” – ahogy én nevezem. Ha megtetszik valamelyik, kérésed, kérdésed van, a kapcsolat menün keresztül érhetsz el!

A zsorika név egy mozaikszó tulajdonképpen, amit úgy kaptam, hogy az anyakönyvezett Dóra nevemet, valamint a később kapott becenevemet, a Zsófit, összevontuk az egyik barátnőmmel.

Na, de ki is vagyok én valójában?! Igazából, egyik énem egy soha fel nem növő gyermek, aki folyton alkotna, felfedezne és borzalmas kíváncsi. Ez elég sok munkámon meg is látszik. Gyermekkorom óta imádok alkotni, újabb és újabb technikákat kipróbálni. Gimnáziumban rajztagozatra jártam, ahol mindig találtam magamnak valami felfedezni, megtanulni valót. Természetesen ez sem volt elég. Anyukámnak volt egy már használaton kívüli varrógépe, ami szintén mozgatta a fantáziámat. Gyorsan elsajátítottam a használatát, majd patchwork összeállításba kezdtem. Minél jobban ment, annál több dolgot voltam képes megvarrni. Ma már pénztárcákat, táskákat, párnákat varrok, vagy ami épp eszembe jut.
A másik énem az óvodapedagógus, aki azzal a szemmel is válogatja a blogbejegyzéseit, hogy mit lehetne elkészíteni kisgyermekkel otthon, anyával, apával. Szeretem, ha együtt tevékenykedik a család, illetve, mikor alkot egy gyermek. Nincs jobb dolog, mint látni, hogy örül, mert sikerült valamit megcsinálnia!
Nem utolsó sorban nő vagyok. Ez látszik azokon a munkákon, amik kevésbé gyermetegek, inkább „nőcisek”. Ja! Talán ez is a női dolgokhoz tartozik: szeretek sütni-főzni, de főleg édesszájú vagyok, ezért (is) imádok mézeskalácsot készíteni. Több éve sütögetem őket karácsonykor és húsvétkor a család örömére. A kíváncsiság itt is előtört belőlem, hogyan lehetne az ünnepi hangulatot fokozni a mézeskalács illatával? Így jött az ötlet, hogy lehetne készíteni dísztárgyakat is mézeskalácsból: szalvétagyűrűt, adventi koszorút, gyertyatartót, tálakat. Jöttek az újabb és újabb gondolatok és a kívánságok. Kértek már tőlem esküvőre köszönő ajándékot, keresztelőre apró emléket, tavaszi koszorút ajtóra és csontvázat biológiatanárnak ajándékba.
És most már anya is vagyok. Nemcsak óvodáskorúaknak, hanem már a pici gyerekeimnek – később gyerekeimmel – is készítek tárgyakat, ruhadarabokat, falfestést és egyebeket, amikről remélem, az ide tévedő kismamák, kisgyerekes anyukák is szívesen olvasnak. Ez a témakör van jelenleg a leginkább előtérben, folyamatosan bővül.
Mivel mind a kézi, mind a számítógépes grafika közel áll hozzám, szórólapokat és névjegykártyákat is készítettem már, ahol szintén a kreatív, egyedi megoldásokat kerestem.

Magamról többet nem is szólnék. Sokkal érdekesebb témákat találhatsz a blog bejegyzések és a galéria képei között!

Köszönöm figyelmedet!   

Zsorika (Urbán Dóra)