Nemzeti színben…


Nehézség: Idő:

Idén megmaradtak az évekkel ezelőtti kokárdáink, így azt nem kellett készítenünk. A piros-fehér-zöld láz, azonban idén is elért persze. Készítettünk háromféle karkötőt. Vasalógyöngy fűzéssel gumidamilra, sodrással, fonással pamutfonalból. Ezek még akár holnap is elkészíthetők, annyira egyszerűek. :)

Korábbi március 15-i ötleteim itt találhatóak.

Ha tetszik, csatlakozz a Facebook oldalamon is, hogy mindig értesülj a legújabb ötletekről!

Horgolt kokárda


Nehézség: Idő:

Korábban már közzétettem néhány ötletet nemzeti ünnepünkre. Most egy gyors megoldást kínálok azoknak, akik már valamilyen szinten elsajátították a horgolás “művészetét”. Nekik igazán nem nehéz elkészíteni ezt a kis kokárdát, akár idén március 15-ig. Pár percig tart az egész. Én Manókámnak gondoltam ezt ki, hogy neki is legyen kokárdája, természetesen nem biztosítótűvel rögzítve, hanem egy-két öltéssel felvarrva neki. Ezt nem tudja szétbontani, mint a szalagot és a gyöngyből készültet. :)


Tovább olvasom.

Körmöcskekokárda


Az óvodában a gyerekekkel mi is készülünk már az ünnepre. Nekik is lesz saját maguk által készített kokárdájuk, ami körmöcskével készül. Ennek technikájáról egy korábbi bejegyzésemben már olvashattatok.

Ti is kipróbálhatjátok, elég hozzá némi maradék fonal a megfelelő színekben. A zsinór készítését bízzuk nyugodtan a gyerekekre. Mikor elkészültek vele, feltekeritek csigavonalban, néhány helyen összeöltitek, és már büszkén viselheti a gyermek a saját kokárdáját nemzeti ünnepünkön.

Tovább olvasom.