Márton-napi lámpás


Nehézség: Idő:

Tegnap az óvodában jártunk közös alkotáson. Az óvó nénik ötlete alapján készültek a lámpások. Az elöl lévőt lányommal (az igazi ovissal), a háttérben láthatót a fiammal (tiszteletbeli miniovissal) készítettük férjemmel közösen. Jó móka volt és én is tanultam valamit: például, hogy a stiftes ragasztó remekül megfelel a papír üvegre ragasztásához. Nem gondoltam volna, ezért nem is próbáltam volna, de mindig tanul az ember (lánya) valamit! :) És nagyon lelkesen vonultak utána az óvoda körül a gyerekek és kísérőik (szülők, óvónők), nagy élmény volt!

További ötleteimet őszre itt találod.

Ha tetszik, csatlakozz a Facebook oldalamon is, hogy mindig értesülj a legújabb ötletekről!

Márton napi mézeskalács ludak


Nehézség: Idő:

Ezeknek a mézeskalács ludaknak a története nyár elejére nyúlik vissza. Kolléganőm megkért, hogy fiának, a szakmai érettségijére készítsek lúd alakú szalvétagyűrűt mézeskalácsból, ugyanis azt a feladatot kapta pincérként, hogy két személyre terítsen meg egy Márton napi libalakomához. Elárulom tehát, hogy az ötlet az övé, a kivitelezés és a végleges forma az enyém. Mivel két személyre kellett terítenie, ezért úgy gondoltam, hogy egy fiú és egy lány lúd, illetve liba is készül. Négyet készítettem, egyrészt, ha eltörnének, legyen másik, másrészt hogy választhassanak, melyikek tetszenek a legjobban. :)


Tovább olvasom.

Márton-napra


Tavaly már mutattam nektek egy-két ötletet, hogy a Márton-napi libalakomátokra, mivel is készülhettek. Ebben a cikkben a vastag betűs, aláhúzott linkekre kattintva megnézhetitek a részleteket is. A vendégek invitálásához például készíthettek Márton napi meghívót. Még jobb, ha gyerekekkel készülődtök, akkor velük együtt valósítjátok meg.


A lakomán pedig az asztal dísze lehet a körmöcskével készült lúd, amit szintén a gyerekek segítségével is megalkothattok.

A körmöcske készítését korábban már fényképek segítségével bemutattam. Többen kértétek, ezért tervezem, hogy videót is felveszek róla, de ahhoz több dolognak kéne egy időben összejönnie, ami eddig még nem alakult megfelelően. Ezért türelmeteket kérem! Köszönöm.
Ezen a héten egy újabb Márton napi díszítést mutatok nektek. Aki kíváncsi rá, kukkantson be az oldalra még a napokban! :)

További ötleteimet őszre itt találod.

Ha tetszik, csatlakozz a Facebook oldalamon is, hogy mindig értesülj a legújabb ötletekről!