Játék a hajókkal a Víz Világnapján


Nehézség: Idő:

Óvodásaimmal készítettünk néhány hajócskát, amivel számtalan játékot játszottunk ma a Víz Világnapján. A hajókat magukat igazán nem nehéz elkészíteni. Kell hozzájuk egy félbevágott parafadugó, egy fogpiszkáló, kis darab irattartó fólia, és egy aprócska papírlap zászlónak, tulajdonképpen csupa újrahasznosítható anyag. A gyerekek kivághatják az irattartó fóliából a vitorlát és papírból a zászlót, amit kiszínezhetnek. Segítsünk nekik belefúrni a fogpiszkálót a dugóba, majd a fólia alsó és felső részét lyukasszuk ki tűvel. A fogpiszkálót beleszúrva, majd a zászlót felragasztva már kész is a kis hajónk, ami tulajdonképpen vízhatlan.

Miután elkészültünk, építettünk színes műanyag téglalapocskákból egy pályát, amin versenyezhettek a hajók, és készítettünk egy papír dobókockát, amin a műanyag lapocskák színei találhatók. A dobókocka hajtogatását egy korábbi cikkemben már leírtam. A kocka egyik oldala fehér maradt, a játékszabály szerint, ha valaki ezt dobja, kimarad egy körből. Mehetnek a hajócskák a pályán úgy, hogy mindig a legközelebbi dobott színre lép. (Nálunk a gyerekeknek jellel volt ellátva a hajója, így tudták megkülönböztetni egymástól.)

Készítettünk egy kis terepasztalt is hozzá, hullámokkal, halacskákkal, papírkavicsokkal. Azonban a legizgalmasabb része az egésznek az volt, mikor egy lavórban vízre tehették, fújhatták, kipróbálhatták, hogyan úszik. Néha felborultak, de nem lett nagy bajuk, legfeljebb a zászlójuk ázott el, azt könnyen lehetett pótolni. Erről a részről személyiségi jogok miatt nem tudok fotót mutatni, de nagyon élvezték ezt a pár napot a gyerekek, és bevallom én is. :)

További ötleteimet gyerekeknek itt találod.

Ha tetszik, csatlakozz a facebook oldalamon is, hogy mindig értesülj a legújabb ötletekről!

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!