Anyák napi pillangók


Nehézség: Idő:

Kedves ajándék lehet egy szeretettel készített, varrott kép vagy képeslap az anyukának vagy a nagymamáknak. A képen látható pillangókat nem olyan nehéz elkészíteni, mint amilyennek elsőre tűnik. A piros alapon lévőt a 4-5 éveseknek, a másikat inkább nagyobbaknak ajánlom.

Mindkét pillangó elkészítéséhez szükség van egy A/6-os méretű kartonlapra, hímzőfonalra, tűre, ceruzára, ollóra. (Nem árt, ha a gyerekek kezébe tompa tűt adunk.) Ha kinyomtatjátok a cikk végén található sablont, az alapján bármelyik mintát elkészíthetitek. A piros kartonon látható, könnyebben elkészíthető mintát a lap alján találjátok. Ha kinyomtatjátok, szúrkodjátok ki a pontoknál előre. Ezután jöhetnek a gyerekek: a tompa tűvel le-fel öltögetéssel körbehaladnak a mintán, majd visszatérnek, hogy mindenhol szépen körbevezessék a fonalat. Lehet kétféle színű alul-felül a pillangó szárnya (a képen felül halvány rózsaszín, alul fehér, csak nem látszik rendesen), hagyjuk, hogy kiválasszák a kedvencüket. A varrás befejezésével ki is színezhetik kedvükre a pillangót. :)

Ez a világoskék alapra, lila színű sima és melírozott hímzőfonallal készülő fonalgrafika már a nagyobb gyerekeknek ajánlott, akik lehetőség szerint nem most először vesznek ilyet a kezükbe. Itt is fontos azért, hogy tompa tűt adjunk nekik, miután mi kiszúrkodtuk a mintát (alsó) a kartonban. A képen nyilakkal jelöltem, hogy melyik lyukból hányszor kell ki- vagy bebújnia a fonalnak. Az mindegy, hogy a hátulján milyen minta alakul ki, az eleje legyen szép. Ha a szárnyak rajzolata kialakult, már csak fel-le öltésekkel be kell fejezni a szárnyak széleit, és a csápokat. Ezt is lehet színezni, de önmagában is szép, és elég nagy munka a gyerekeknek, ki tudja, lesz-e még kedvük ceruzát is venni a kezükbe!? :)

A sablon alapján kell a kartonlapot kiszúrni egy hegyes tűvel. (Ezt inkább a felnőttek végezzék.) A kép letölthető: először simán rákattintotok, miután nagyban megjelent, jobb egérgombot nyomtok rajta és a feljövő menüből kiválasztjátok a “Kép mentése más néven” pontot. Így lementhetitek a számítógépetekre. Jó alkotást kívánok! :)

További ötleteimet gyerekeknek itt találod.

Nem érzel magadban elég lelkierőt, hogy hozzákezdj? Most nincs időd elkészíteni? Addig is küldj egy képeslapot!

Ha tetszik, csatlakozz a facebook oldalamon is, hogy mindig értesülj a legújabb ötletekről!

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!