Halacskás tavaszi (őszi) sapka


Nehézség: Idő:

Korábban már mutattam nektek ezt a sapkát, amit a fiamnak horgoltam. Karácsonyra kaptam pár szép színű fonalat, ebből válogattam olyanokat össze neki egy csíkos sapkához, ami a tavaszi kabátjaihoz nagyjából passzol. Félpálcákból áll. Addig szaporítottam a kört, amíg 1 cm-rel kisebb lett a kerülete, mint a gyerkőc fejkörmérete. A végén úgy jött ki a szín, hogy addig horgoltam rövidpálcákat, míg el nem érte a sapka a füle alját.
Itt kezdődött a gond, mert ő is virágot akart rá, mint a nővére. Nekem azonban a színeiről, csíkjairól egyből valamilyen víz jutott eszembe. Így soroltam neki néhány vízzel kapcsolatos dolgot (hajó, halacska…), amiből neki a halacska tetszett meg, így ezek kerültek rá.


A halacskákhoz hasonlókat a Pinteresten láttam, de nem találtam leírást. Így saját kreálmány lett…

10 kúszószem
1. kör: 1 rövidpálca az utolsó előtti szembe, 1 félpálca, 1 egyráhajtásos pálca, 3 kétráhajtásos pálca, 1 egyráhajtásos pálca, 1 félpálca, 1 rövidpálca. A másik oldalon ugyanez az első szemtől kezdve: 1 rövidpálca, 1 félpálca, 1 egyráhajtásos pálca, 3 kétráhajtásos pálca, 1 egyráhajtásos pálca, 1 félpálca, 1 rövidpálca. Kúszószem az első rövidpálcába, majd dolgozzuk el a fonalat.
2. kör: A kúszószemhez horgoljuk a másik színű fonalat, majd 7 kúszószem után öltsünk vissza egy kúszószemmel ugyanabba a szembe, ahol kezdtünk (a farok egyik része). Horgoljuk körbe a halformát az utolsó szemig rövidpálcákkal, majd 7 kúszószem az utolsó szembe és ezt egy kúszószemmel ugyanúgy öltsük vissza az utolsó szembe. Dolgozzuk el a fonalat, tűvel varrjuk el a maradékokat, és varrjuk a sapkához.
Maradék fonalakból is elkészíthető.

Ha tetszik, csatlakozz a Facebook oldalamon is, hogy mindig értesülj a legújabb ötletekről!

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!