Farmernadrágból táska


Nehézség: Idő:

Kolléganőm megkeresett, hogy szeretne a kislánya régi farmernadrágjából egy táskát varratni velem. Megbeszéltük, hozza csak nyugodtan, megcsinálom. Lefotóztam nektek a folyamatot, így talán könnyebben érthető, hogyan is készült.

Megkaptam a nadrágot és nézegettem, milyen táska is legyen belőle, hogyan is álljak neki. Aztán kipattant a szikra, mivel néhány ragasztott lila strasszkő volt rajta. Ebből kiindulva körülnéztem a lila anyagaim között, és kiválasztottam párat az övrész és az alja kicsinosításához, valamint a belsejéhez. Megbeszéltem a leendő tulajdonossal, hogy használhatom ezeket a színeket.

A nadrág szárait levágtam és kibontottan az öv részét. Nem kis munka lefejteni a bújtatókat és a pántot, de megéri, mert később így könnyebb varrni.

 

 

A lila anyagokból kiszabtam a táska alját, a felső részéhez a díszcsíkot, a bélést és a belső zsebet. Kerestem egy hosszú cipzárt a táska bezárásához és egy rövidebbet is a belső zsebhez. Maradék farmeranyagból készült a vállpántja.

A táska aljához való lila anyagot megerősítettem egy régi farmeranyaggal. Legelőször ezeket kellett valamilyen formában összevarrni (néhány cikkcakk, hullámvonal, de lehet egyenesen is). Majd ezt varrtam be a nadrágszárak helyére. Ez nem könnyű művelet, mindenképpen ajánlom, hogy mielőtt nekiestek a varrógéppel, előbb gombostűzzétek vagy férceljétek oda.

A bélés anyagon akkora nyílást vágtam, amekkora a cipzár hossza. A belső zsebet a cipzárral együtt belegombostűztem, majd férceltem a bélés anyag nyílásához és géppel odaerősítettem. mikor ez kész lett, beleraktam a táskába és a két anyagot összevarrtam, hogy ne csúszkáljanak.

A felső díszcsíkba rávasalható közbélést erősítettem, levasaltam, hogy könnyebb legyen felvarrni. Rágombostűztem a táska szájára, majd géppel körbementem rajta. Ami még fontos: a díszcsík aljához került hátulra a logóm is ;)

Belevarrtam a cipzárat. Előtte gombostűvel, férceléssel segíthetünk magunknak, hogy ne másszon el a helyéről.

 

 

A vállpánt hosszú oldalait kb. fél centiméteren behajtjuk, majd félbehajtjuk, végül így varrjuk le. (Előtte le is vasalhatjuk.) Mivel elég vastag farmeranyagból készült, így ebbe nem került közbélés. Felvarrjuk legalább két helyen megerősítve a táska oldalaira.

Készen van az újrahasznosított anyagból készült táskánk. Elég csajos lett?

Ha tetszik, csatlakozz a facebook oldalamon is, hogy mindig értesülj a legújabb ötletekről!

12 hozzászólás a(z) “Farmernadrágból táska” bejegyzéshez

  1. Köszi szépen, hogy megosztottad, már tini korom óta szeretnék ilyet! Nem nagyon tudok varrni, időm is kevés van, de olyan szuperérthetően írtad le, hogy belevágok. A páromnak olyan jó nagy farmerei vannak, nekem meg nincs sporttáskám :) .

  2. Nagyon tetszik!!!!! :)

    Én is megpróbálom (bár még csak tini vagyok és kezdő de varrógéppel tudok varni ) és nagyon jól és érthetően írta le nekem nagyon nagyon tetszik !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :) :D

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!