Hóemberek festve, ragasztva


Nehézség: Idő:

Múlt heti és tegnap előtti alkotásaink. A múlt héten már nagyon vártuk a havat és festés utáni éjjel meg is érkezett, így igazi hóemberünk ott virít a hátsó kertben, bár most már kicsit olvad. A ragasztottat már élményfeldolgozásként készítettük.

Festett hóemberek. Fehér ceruzával megrajzolták a hóembereket a fekete lapokra. Szivacsecsetek segítségével kifestették őket. A gombok, szemek, orrok, sál már rendes ecsettel készült. A hópelyheket pedig bevagdosott végű szívószállal pecsételték köré. (Itt már mutattam ezt a technikát.)


Ragasztott hóemberek. Idő hiányában én vágtam ki a darabokat, a gyerekek csak összeillesztették nagyság szerint a hógömböket és helyére illesztették a szemet, orrot, kalapot. A gombjaik megmaradt matricák, a hópelyhek lyukasztóból megmaradt fehér “papírpöttyök”. Inkább türelemmunka volt ez utóbbiak felragasztása. Ekkora gyerkőcöknek eddig terjedt, ha nagyobbak, akkor akár tovább is. :) Fejleszti az arányérzéket, relációkkal kapcsolatos fogalmakat, formaérzéket, feladattudatot, monotóniatűrést.

Ha tetszik, csatlakozz a Facebook oldalamon is, hogy mindig értesülj a legújabb ötletekről!

Hozzászólások lezárva.