Újra itt… újra farmertáskák


Régen nem hallottatok rólam. Nagyon dolgozom, ez a helyzet. Rengeteg mindent szeretnék mutatni nektek, de a nagy munka miatt kevés az idő a blogírásra. Ezen kívül van egy – egyelőre – titkos projektem is, amiről később láthattok majd több bejegyzést is, így érdemes lesz visszatérni. ;)
Ma megint megmutatom, milyen farmertáskákat készítettem rendelésre. Régi farmernadrágba, illetve farmerszoknyába “álmodtam” bele ezeket a formákat, majd megvarrtam őket. Az első képen egy válltáskát láthattok, ami barna színű farmernadrágból készült. A készítése menetét már korábbi bejegyzésemben lefényképeztem és leírtam. A második kép egy bevásárló szatyrot mutat be, ami egy nagy farmerszoknyából készült. Mindkettőn virág díszítés található, aminek a varrási folyamatát is megnézhettétek már.

Azért írtam a cikk elején, hogy “beleálmodtam” a formákat a farmerokba, mert nem nagyon lehet kettőt ugyanúgy elkészíteni. A barna farmernak más volt a dereka, mint egy átlagos farmernak, oldalt volt a cipzárja. Ennek kivágása után be kellett ott varrni a nyílást, de a derékrészre így viszont nem kellett anyagot rakni már, hanem egyszerűen bele kellett erősíteni a cipzárt. A farmer szoknyát pedig méretre kellett szabni, mert szatyornak túl széles volt, vállra akaszthatós és cipelős alkalmatosságnak pedig ráadásul túl hosszú is. Mivel bevásárolni szeretne vele a megrendelő, így nem került bele cipzár. Alul, hogy erősebb legyen, ebben az esetben a sarkait levarrtam két oldalt (kívül is, és a bélésen is). A díszítést pedig igyekeztem a vevő kéréséhez és stílusához igazítani. Maradék bélésselyemből és régi gombokból készültek a virágok. További képeket ezekről a táskákról (is) a galériámban találtok.

Ami külön örömmel tölt el, hogy nem kidobásra került a két jó ruhadarab és néhány magányos gomb, hanem új életet adhattam nekik, aminek talán nemcsak én örülök. :)

Újrahasznosítással kapcsolatos bejegyzéseket itt találsz még.

Varrni szeretnél, de nem tudod, hogyan és mit? Ehhez további ötleteket itt találsz.

Imádod a táskákat? Egyedit szeretnél? Itt találsz még többet, vagy a galériámban.

Ha tetszik, csatlakozz a facebook oldalamon is, hogy mindig értesülj a legújabb ötletekről!

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!