Suli és ovikezdés 3. – ovis jelek hímzése


Nehézség: Idő:

Sajnos, kiment a divatból, nincs rá idő és energia, illetve vannak új anyagok, amikkel könnyebben megoldható, pedig milyen szép is volt, mikor anyukám még belehímezte az ágyneműmbe a “kis virágot”. Büszke voltam, hogy milyen kedvesen nézeget engem minden elalvás előtt az oviban. Megpróbálkozom ennek a szép hagyománynak a felelevenítésével, hátha lesz, aki kedvet kap hozzá. Talán az is újra divatba jön, hogy a jelek belekerüljenek a ruhákba, cipőkbe, ágyneműkbe, tornazsákokba, hogy ne az egy csoportba járó 20-25 gyerek ruhái között keresgéljenek az óvodapedagógusok és dajka nénik, hanem ránézésre is látszódjon, melyik ruhadarab, melyik gyermeké. :)

Ez a fajta láncöltés nem nehéz, viszont a végeredmény – egy kis gyakorlás után – igen látványos, tartós, kedves és szép.

Szükséges hozzá némi hímzőfonal, lehetőleg színes, mert azt a gyerekek nagyon szeretik. :) Ha a gyermek jelét felrajzoltuk az aktuális ovis textil alkalmatosságra, akkor befűzzük a fonalat a tűbe, kötünk az egyik végére egy csomót, és kezdődhet a munka a fenti videó alapján. Arra kell ügyelni, hogy a fonal ne tekeredjen meg, és egyenletes távolságra öltsünk mindig a következőnél. Miután szépen körbevarrtuk a mintát, az utolsó hurok mellett (kívül) leöltünk és a hátoldalán eldolgozzuk a végét, hogy ne tudjon szétbomlani a hímzésünk.

Te milyen ovis jelet szeretnél hímezni a gyerkőcödnek? Ha nem tudod megrajzolni, írd meg itt, vagy a Facebook oldalamon hozzászólásban, és szívesen megrajzolom neked, későbbi posztomból letöltheted és kinyomtathatod. :)

Varrni szeretnél, de nem tudod, hogyan és mit? Ehhez további ötleteket itt találsz.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!