Névjegykártya


Nehézség: Idő:

A vállalkozásom szépen lassan kezd beindulni. A szemfülesek már észrevehették, hogy felkerült az egyéni vállalkozásom adószáma is az oldalra, vagyis mostantól lehet tőlem ezt-azt rendelni, mindenféle ötlettel megkeresni, és megbízni azok megvalósításával! A sok papírmunka mellett persze a reklámra is gondolnom kell, ezért éreztem szükségét, hogy legyen saját névjegykártyám is. Reklám nélkül nem megy semmi – szokták mondani – hát legyen! De hogyan is készült el? A cikkből megtudhatod.

Először is átgondoltam, hogy pontosan mire is akarom használni. Nem vagyok utazó ügynök (egyelőre), így nem kell nyomdai méretekben (minimum ezres példányszám) gondolkodnom, mert nem fogom minden utcasarkon osztogatni. Elég lesz házi körülmények között legyártani azt a kis példányszámot. Aztán az is fontos szempont volt, hogy könnyen elkészíthető legyen, de mégis egyedi. Kerüljön rá a logóm, az elérhetőségem és minél tömörebben az az üzenet, amit a vásárlóim felé sugározni szeretnék. Hosszabb ötletelés után arra jutottam, hogy a standard névjegykártya méretű (9×5 cm) lapot megbolondítom egy csöpp textillel. Hasonlót ti magatok is készíthettek:

A névjegyet könnyedén megtervezhetjük valamilyen grafikus programban (esetemben Gimp-pel, amit ingyenesen le tudsz tölteni: http://www.gimp.org/ ). Érdemes különleges betűkészletet választani hozzá, ami tükrözi egyéniségünket, vagy azt, amivel foglalkozunk. Ebből is rengeteg szabadon letölthető típust találhattok a neten. Íme néhány gyűjtőoldal:

Ha készen van a terv, akkor ne felejtsünk el halvány vágójeleket tenni a sarkaira, hogy majd a kivágásnál segítsenek bennünket! Egy A4-es lapra 10 db fér el belőle, amelyeket szépen egymás mellé illesztve helyezzünk el. Nem túl vastag, de azért megfelelően merev, színes ívre mi is kinyomtathatjuk a végeredményt. A legtöbb nyomtató még a kisebb domborulatokkal is megbírkózik, tehát a papírnak lehet szerkezetbeli mintája is.

Nekem szükségem volt még maradék textil darabokra (esetemben a patchwork anyagaimból válogattam), ollóra és szikére.

A textildarabok a logóm közepére kerültek. Ezt úgy oldottam meg, hogy a kör jobb és bal oldalán belevágtam szikével, így készítve elő a helyet a textilcsíkok befűzésére.

Mivel a vágás viszonylag kicsi, ezért nincs szükség ragasztásra sem. Levágtam a csíkok végét, hogy minél kevesebb lógjon ki a hátoldalon.

Az elkészült darabok mindegyike különböző, egyedi lett. Ha pedig valakinek kedve támadna válogatni, biztosan talál stílusához illőt. Akárcsak a galériámban megrendelhető kreációk között! Ugye már te is megnézted? ;)

4 hozzászólás a(z) “Névjegykártya” bejegyzéshez

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!